Els Castellers de Vilafranca estrenen el MusiCal Figarot aquest dijous

04/03/2020 - 11:30h

Aquests punts de trobada a Vilafranca consisteixen en quatre sessions quinzenals d’improvitació musical amb instruments tradicionals

Un any més, els Castellers de Vilafranca estrenen el MusiCal Figarot, quatre sessions quinzenals d’improvització musical amb instruments tradicionals. S’anomenen ‘Punts de trobada’ i són els equivalents de les Jam Sessions amb Denominació d’Origen.

És un espai de creativitat musical en el que a partir d’un corpus de repertori dels gèneres (pals) de la música tradicional s’obren espais per a la improvisació, on conviuen instruments propis de la tradició amb d’instruments més “convencionals” i on també hi ha lloc per tal de desenvolupar glosa improvisada i fins i tot per tal de ballar-hi els pals tradicionals: Contrapàs i Sardana, Rumba, Ball Pla, Jota i gèneres derivats.

L’origen el trobem al Centre Artesà Tradicionàrius (el CAT) de Gràcia ara farà cosa d’uns 20 anys; actualment trobem que es fan punts de trobada periòdics a diferents llocs de la geografia catalana: A Sant Cugat del Vallès, altres indrets de Barcelona, a la Garrotxa, a Espluges de Llobregat… Gràcies a la col·laboració dels Castellers de Vilafranca i el Restaurant Cal Figarot, aquest dijous 5 de març es tornarà a poder gaudir d’aquesta proposta musical a la seu social de la colla penedesenca. Serà amb una periodicitat quinzenal i, en total, seran quatre sessions.

Aquest dijous tocaran Aurore Vizentini (tenora), Alba Tomàs (acordió) i Marcel Casellas (contrabaix). La propera sessió serà el dia 19 de març amb Ivó Jordà (gralla), Carles Marigó (teclat) i Gemma Abrié (contrabaix).

La tercera jornada serà el 2 d’abril amb Clara Ayats (violí), Laia Vallès (teclat) i Ton Felices (contrabaix) i, finalment, l’últim dia serà el 16 d’abril i tocarà Manu Sabaté (gralla i tenora), Laia Casabellas (guitarra) i Xavi Carbó (contrabaix).

També et pot interessar

Comentaris