L’associació espanyola contra el càncer vol ajudar a deixar de fumar

03/03/2020 - 17:08h

L’entitat també ha programat per a les properes setmanes un cicle amb l’objectiu d’ajudar a superar la mort d’un ésser estimat

El Punt Comarcal del Garraf-Alt Penedès de l’Associació Espanyola Contra el Càncer posa en marxa aquest mes de març dues activitats noves, dins la seva tasca d’acompanyament i atenció social. Es tracta d’un taller grupal per deixar de fumar i un grup de dol per superar la pèrdua d’un ésser estimat.

El tabac és un dels factors de risc més associats al càncer i la deshabituació tabàquica és fonamental en la prevenció d’aquesta i altres malalties. Aquest taller grupal es realitza tots els dilluns fins l’11 de maig a les 17 hores. Aquestes sessions es divideixen en quatre fases que inclouen la prevenció de recaigudes i un seguiment. Els criteris d’inclusió per participar són ser major d’edat, tenir capacitat per a comprendre i seguir els procediments del programa i estar motivat per deixar-ho.

Per altra banda, des de l’entitat es vol ajudar també a superar el dol per la pèrdua d’un èsser estimat, que comporta travessar per diferents etapes i sentiments, des del xoc emocional i la tristesa fins la ràbia i la impotència, per exemple. És un procés que requereix temps.

A través de les sessions programades, al grup de dol es donaran idees i eines per saber gestionar el malestar emocional i les dificultats que poden sorgir. El taller està adreçat a majors d’edat que hagin patit la pèrdua d’un familiar i que hagi passat entre 8 setmanes i un any i mig de la defunció. L’activitat està organitzada en nou sessions, els dimecres a les 17.30 hores, de manera quinzenal del 4 de març al 17 de juny. Per participar a totes dues activitats es necessari confirmar l’assistència al telèfon 93 026 75 37 o bé per correu electrònic a garraf@aecc.es.

També et pot interessar

Comentaris