Calafell vol fer canvis per potenciar les activitats comercials del Port de Segur

El Port de Segur de Calafell, remodelat fa 15 anys. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
02/03/2020 - 17:53h

El consistori també estudia que les instal·lacions portuàries siguin més accessibles a la ciutadania

L’Ajuntament de Calafell prepara canvis importants a les instal·lacions del Port de Segur. Així, segons anuncia el consistori, vol ampliar les activitats comercials no nàutiques que es fan al recinte perquè esdevingui realment un focus de dinamització econòmica al municipi, i fer el port molt més accessible a la ciutadania.

En aquests objectius, l’ajuntament calafellenc té l’acord de la societat concessionària de l’equipament nàutic, Port Segur-Calafell SA. Les idees generals ja s’han presentat al departament de Ports de la Generalitat, que, en principi, les veu amb bons ulls.

“En els darrers temps, el Port de Segur ha deixat de ser un desert de ciment i ha començat a acollir cada cop més negocis. I l’Ajuntament ha fet una inversió important en equipaments públics, com el centre cívic i la biblioteca. Però volem anar més enllà”, diu en aquest sentit l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Pla especial
L’instrument per desenvolupar aquestes propostes serà un nou pla especial. L’actual es va aprovar l’any 2003, just abans que comencessin les obres d’ampliació i remodelació que van inaugurar-se dos anys després.

El nou pla especial del port de Segur tindrà quatre trets principals. Són la necessitat d’ampliar els usos comercials del Port, fer accessible la plaça pública, sense barreres arquitectòniques ni els diferents nivells actuals; permetre l’accés al recinte des de la mateixa platja i facilitar-lo des del passeig marítim; i un quart element per restringir al mínim indispensable per a l’activitat portuària els espais tancats al públic en general.

PUBLICITAT

Ramon Ferré apunta que “enguany farà quinze anys que es va estrenar el nou Port i mai s’han aconseguit complir els objectius inicials pel que fa a esdevenir un punt de vida i d’activitat”. “Hem fet recents avanços, però ara volem fer un gir radical i donar-hi una empenta definitiva”, conclou l’alcalde calafellenc.

També et pot interessar

Comentaris