“Com funciona el mòbil?”

28/02/2020 - 11:05h

Alumnes de l’Institut el Foix de Santa Margarida i els Monjos resolen dubtes sobre l’ús dels telèfons a majors de 55 anys

El món digital canvia a marxes forçades i la tecnologia que utilitzem diàriament no és la mateixa que la que utilitzaven ni els nostres pares ni els nostres avis. Però això no significa que ells no puguin participar i beneficiar-se d’aquests canvis, sempre que se’ls ensenyi la millor manera de fer-ho.

I, per ajudar-los, qui millor que una generació que pràcticament ha nascut amb un mòbil sota el braç? Això és el que estan fent un grup d’una desena d’alumnes de l’Institut el Foix de Santa Margarida i els Monjos, que cada dijous, fins a principi del mes de març, fan un taller amb els avis del Casal de la Gent Gran de la Ràpita i els Monjos per tal de resoldre’ls els dubtes que tenen amb els mòbils.

Aquest projecte, dins l’assignatura de servei comunitari, ha permès als més joves esdevenir els mestres dels més grans. Però no només ha servit per a la part més pràctica d’ensenyar-los el funcionament de les noves tecnologies, sinó que també ha facilitat la interacció i cohesió entre generacions.

La regidora de Benestar de l’Ajuntament, Filo Martínez, explica que als tallers hi ha gent gran de tot tipus i amb tota mena de dubtes. N’hi ha que volen resoldre un problema puntual amb el mòbil i, en canvi, d’altres necessiten assistència durant més estona perquè els costa més entendre-ho o tenen més dubtes.

El que destaca la regidora és la relació que es genera entre els joves i la gent més gran: “N’hi ha que realment connecten, que acaben parlant de diferents temes; els avis els donen consells i els expliquen les seves experiències, cosa que els joves crec que tenen en compte i valoren”.

Martínez apunta que l’any passat ja es va fer un projecte pilot de servei comunitari i que, enguany, l’han anat perfilant per poder oferir aquest taller. A més, a partir del mes de març, els joves canviaran totalment d’experiència i dedicaran alguns dissabtes a construir refugis per a les colònies de gats mitjançant contenidors reciclats.

“Als tallers aprenem tots”
Lorena Teruel té 16 anys, és alumna de quart d’ESO de l’Institut el Foix dels Monjos i és una de les joves que ensenya l’ús del mòbil als més grans de 55 anys. Teruel explica que la majoria de dubtes fan referència al funcionament del WhatsApp i GPS, i també a les videotrucades. Per aquesta jove, participar en aquests tallers és molt interessant perquè assegura que aprenen de l’experiència tant uns com altres.

També et pot interessar

Comentaris