El Vendrell celebra aquest divendres a la nit la Farrastoltes

Una imatge de la festa Farrastoltes celebrada el 2019.
28/02/2020 - 09:40h

La cinquena edició de la festa del Carnaval es va ajornar fa una setmana per la manca de permís municipal

Aquest divendres, entre les 23.30h i les 6.30h, se celebrarà al pavelló del CE Vendrell la Farrastoltes, la festa de Carnaval que se celebra des de fa cinc anys el divendres de Carnaval al Vendrell i que la setmana passada va ser ajornada perquè l’Ajuntament del Vendrell no va autoritzar-la davant l’absència d’un informe favorable dels bombers.

El motiu va ser l’absència d’una boca d’aigua per a l’extinció d’incendis al pavelló vendrellenc. Rubén Gaón, un dels organitzadors de la Farrastoltes 2020, n’ha explicat els detalls al 3d8: “Hem hagut de fer una nova memòria tècnica contra incendis i ara hem contractat dos bombers del SERCAT i una cisterna de 15.000 litres amb una bomba durant tota la nit”.

“Ens han dit que el PAU (Pla d’Autoprotecció) que vam presentar i que era correcte la setmana passada, aquesta no ho és perquè te els plànols del pavelló antic”, va afegir Gaón hores abans que fos verificat el PAU. I ha volgut remarcar que la connexió amb un punt d’aigua antiincendis d’emergència no havia estat prevista en una primera autorització de permís per fer la festa perquè l’Ajuntament del Vendrell tampoc no l’havia reclamada.

El mateix organitzador de la Farrastoltes afirma que des de l’administració vendrellenca “no hi ha hagut voluntat política i hi havia molt poques ganes que es fes la festa”, un esdeveniment que els darrers anys ha convocat unes 1.500 persones.

De fet, per a la cinquena edició pràcticament s’havien venut aquesta quantitat d’entrades i fins i tot hi havia un servei de busos contractat per dur el públic des de la rua de Carnaval de Segur de Calafell fins al pavelló vendrellenc. Rubén Gaón tampoc no entén “perquè no podíem fer una festa amb un aforament de més de 499 persones al pavelló i, en canvi, l’endemà dissabte van acudir-ne més de 600 per un carnaval infantil”. Finalment, lamenta la lentitud en la verificació del PAU per part dels tècnics municipals.

Petició de Som Poble-ERC
Des del grup municipal de Som Poble-ERC s’ha demanat al govern local explicacions de per què es va anuŀlar divendres la Farrastoltes i sobre les mesures de seguretat al pavelló del CE Vendrell, remodelat a fons el darrer any i mig amb una inversió d’1,3 milions d’euros i que, per tant, Som Poble-ERC troba incomprensible que no tingui una boca antiincendis operativa.

A més, el grup polític a l’oposició municipal explica que l’organització va aconseguir en un temps rècord l’alternativa a no disposar d’una boca d’aigua, però que la negativa de l’Ajuntament a concedir el permís va arribar massa tard per poder disposar d’un informe per escrit dels Bombers acceptant l’alternativa. Som Poble-ERC es pregunta per què al pavelló remodelat s’han fet actes similars a la festa anuŀlada i que no han requerit els mateixos permisos de seguretat.

Cita, “sense anar més lluny”, el Carnaval infantil esmentat per Rubén Gaón. I es pregunta per què el govern no va demanar a l’organització del Farrastoltes les mesures de seguretat amb prou antelació.

També et pot interessar

Comentaris