La Federació Empresarial del Gran Penedès continua apostant pel projecte Integra’ls

Participants en la reunió a la seu de la FEGP a Vilanova i la Geltrú. (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
Avatar
27/02/2020 - 19:57h

La iniciativa per insertar laboralment persones en risc d’exclusió social ha permès crear 17 llocs de treball

La seu vilanovina de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha acollit una reunió entre les entitats impulsores del projecte de formació i ocupació laboral Integra’ls. Durant la trobada, la FEGP ha refermat el seu compromís amb el projecte.

El passat mes d’octubre, Neus Lloveras va ser designada com a nova presidenta de la FEGP i va constituir la nova junta de l’entitat. Com que la FEGP és una de les impulsores d’Integra’ls, aquest dimarts s’ha celebrat una reunió entre les parts implicades en el projecte –FEGP, Fundació Santa Teresa, Adecco i Ajuntament de la Bisbal del Penedès– amb el propòsit d’aprofundir en el seu funcionament, avaluar l’escenari actual i començar a treballar en noves iniciatives de l’àmbit de la formació i de l’ocupació de persones en risc d’exclusió.

Tant la nova presidenta de la FEGP, com la directora general, Rosa Jorba, han coincidit en continuar apostant pel projecte, com es venia fent des de la tardor del 2018, per facilitar la formació i l’ocupació de persones amb dificultats.

PUBLICITAT

El projecte Integra’ls es va presentar la tardor de 2018 amb el propòsit que els empresaris dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès definissin llocs de treball perquè persones amb dificultats físiques, intel·lectuals, mentals o socials fossin formades, de forma específica, perquè poguessin treballar als polígons industrials del municipi.

En un primer moment, el programa va ser impulsat des de la FEGP, la Fundació Santa Teresa i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i, recentment, s’hi ha incorporat l’empresa de treball temporal Adecco. A més, durant  el primer any de vida, el projecte ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Fins a l’actualitat, el projecte Integra’ls ha atès 57  persones, de les quals 17 han estat inserides de forma directa al mercat laboral. El 41,18% de les insercions han estat de persones derivades de serveis socials,  29,41% de persones amb discapacitat i el 29,41% restant de persones provinents d’altres serveis (Servei d’Ocupació de Catalunya, Justícia o el programa de Garantia Juvenil, entre altres).

PUBLICITAT

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, s’ha mostrat molt satisfeta de poder continuar comptant amb la Federació Empresarial del Gran Penedès en el projecte, ja que “es tracta d’una entitat molt vinculada a les empreses del territori que ens pot aportar una visió especialitzada i molt de valor”.

Ferré ha explicat que els agents implicats en el projecte es tornaran a reunir, properament, per continuar engegant accions formatives i ocupacionals adreçades als col·lectius i les persones que tenen més dificultats per trobar feina.

També et pot interessar

Comentaris