L’alcalde d’Olesa, Pedro Juan, anuncia una qüestió de confiança

Pedro Juan Juan és alcalde d’Olesa
Judit Benages
27/02/2020 - 15:40h

El govern, format per PSC i Podem, no ha pogut aprovar els pressupostos i per això ha donat la possibilitat de muntar un equip alternatiu

L’alcalde d’Olesa de Bonesvalls, el socialista Pedro Juan, va anunciar després del ple de dimarts al vespre que se sotmetrà a una qüestió de confiança ja que el govern no ha pogut aprovar els pressupostos. Els comptes van obtenir els vots a favor dels 4 regidors del govern (PSC i Podem), però els 5 regidors que estan a l’oposició (ERC-GOOB-Ciutadans) van votar-hi en contra.

Segons l’alcalde, ERC el que està fent és “intentar pressionar per poder entrar al govern”, GOOB “no volen créixer” i Ciutadans “només els hi interessa la bandera i sempre és el no pel no”.

PUBLICITAT

Per tots aquest motius l’alcalde ha anunciat una qüestió de confiança que veu complicada que tiri endavant ja que no creu que ERC es pugui posar d’acord ni amb GOOB ni amb Ciutadans per formar un govern alternatiu. El socialista tampoc vol un govern amb ERC perquè no vol trencar l’acord que té amb Podem.

Des d’ERC es reconeix que no s’arribarà a cap acord de govern alternatiu i allarguen la mà a Pedro Juan per poder formar part del govern sempre que es repartissin els anys d’alcaldia ja que els dos partits tenen tres regidors.
La qüestió de confiança està recollida en el Règim Electoral General per resoldre situacions de bloqueig institucional. L’article 197 bis preveu que l’alcalde pot plantejar al ple una qüestió de confiança, vinculada a l’aprovació o modificació, entre altres qüestions, dels pressupostos.

PUBLICITAT

D’acord a la normativa, se superarà la moció de confiança i els pressupostos quedaran automàticament aprovats amb el vot afirmatiu de la majoria simple del plenari.

En cas de rebuig de la qüestió de confiança, els comptes quedaran aprovats si en el termini d’un mes després del rebuig no es presenta una moció de censura amb candidat alternatiu a alcalde, o si aquesta no prospera, amb el suport de la majoria absoluta.

El ple extraordinari d’Olesa es farà el dia 2 de març a les sis de la tarda.

Comentaris