Vilafranca celebrarà el Dia de la Dona amb una vintena d’activitats

27/02/2020 - 10:09h

La conferència institucional es farà el dia 9 i anirà a càrrec de la nicaragüenca exiliada per amenaces de mort, Magaly Castillo

Vilafranca ha programat un total de 18 activitats per commemorar el Dia de la Dona del 8 de març, que tindran lloc entre el dia 2 i el 21 de març amb l’objectiu, bàsicament, de sensibilitzar, tal com ha explciat la regidora d’igualtat de l’Ajutnament, Montse Arroyo.

Segons la regidora, “hi ha un camí fet però ens cal treballar més perquè encara hi ha moltes desigualtats entre dones i homes, sobretot en el món laboral però també en d’altres”. La regidora destaca la implicació cada vegada de més entitats, “organitzant o col.laborant en els actes i el desig d’arribar a diferents tipus de públic”.

Els actes començaran el dia 2 de març amb l’exposició ‘El món en femení’, a l’Escorxador; el dia 3, a les 19.30h, passi del documental ‘La maleta de Marta’, al Casal; el dia 5, a la Sala dels Trinitaris, exposició de Mireia Sallarès i, el dia 6, concert a l’Auditori amb ‘The Sey Sisters: Rise’ i, a les 19.30h, conferència ‘Dones a la presó’, a Vinseum.

Per altra banda destaca el dia 7 de març, a les 19h, a la plaça de la Vila, la performance-espectacle “Harta”, a càrrec de Dona Cançó, que vol sensibilitzar sobre les desigualtats.

També el dia 7, de 18 a 21h a la seu de Covides a la rambla de Nostra Senyora, 45, tindrà lloc la conferència organitzada per la Comissió de Dones de Covides “Reptes de l’agricultura des d’una perspectiva feminista”, on caldrà inscriure’s abans.

Diumenge dia 8 hi haurà el tradicional acte d’Homenatge Carme Alomà, que organitzen els Xicots de Vilafranca al seu local social de Cal Noi Noi, en què enguany s’homenatjarà Elisabeth Olmos, una persona gran que sempre ha treballat en temes de voluntariat per a la gent gran i en el qual hi haurà una conferència de Francesc Sàez, tècnic de Gent Gran de l’Ajuntament.

L’acte institucional serà el dia 9 de març, a les 19h,a l’Escorxador, amb la xerrada de Magaly Castillo, nicaragüenca, exiliada per amenaces de mort al seu país pel fet de formar part de moviment de dones joves feministes.

El dia 11, a les 19h, a la biblioteca Torras i Bages, hi haurà el lliurament de premis del Concurs de Calendaris i el Sopar de les Dones serà el dia 13 de març al Casal.

També et pot interessar

Comentaris