Presentats els Treballs de Recera de les Escoles Amigues de Vinseum

26/02/2020 - 18:24h

L’acte vol posar en valor la investigació per part dels joves estudiants de batxillerat

Aquets dimarts Vinseum va acollir l’acte de presentació dels cinc treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat. Tots els projectes d’investigació presentats havien treballat amb temàtiques relacionades amb el museu (la cultural del vi, l’estudi històric, social o científic del Penedès o la conservació del patrimoni). Cada alumne va comptar amb quinze mi nuts per realitzar una presentació resumida del seu treball de recerca i de les conclusions a les quals havia arribat.

Els treballs van ser els següents: “Visió artificial” de Roger Vendrell (Institut Milà i Fontanals); “L’acidesa del raïm. Evolució dels àcids màlic i tartàric en la maduració” de Blanca Cusiné (Institut Alt Penedès); “L’efecte del canvi climàtic a la vinya de l’Alt Penedès” de Beatriu Alegr i Jordi Jané (Col·legi Sant Josep); “Riudebitlles, riu-de-paper. Un recorregut pels molins paperers de Sant Pere de Riudebitlles” d’Adrià Cardó (Escola Intermunicipal del Penedès); “El procés de maduració del Gewürztraminer i el Picapoll” d’Arnau Mateu (Institut Eugeni d’Ors) i, “L’essència del Penedès a la carta. Estudi i presència de la DO Penedès” d’Aina Freixedas (Escola Montagut).
Aquesta és la quarta edició d’un acte que va comptar amb la presència de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Meritxell Montserrat i del director de Vinseum, Xavier Fornos.

Una còpia de tots els treballs presentats es guarda al Centre de Documentació de Vinseum, creant així una secció de consulta que pot ser de gran utilitat per als estudiants dels propers cursos.

També et pot interessar

Comentaris