El Rotary Vilafranca ajudarà a la recerca de teràpies per a tumors cerebrals infantils

Un moment de la presentació dels beneficiaris de la Nit Solidària d’enguany
25/02/2020 - 17:16h

La Nit solidària del dia 5 de juny donarà la seva recaptació a la Fundació Amics Joan Petit, que enguany fa 20 anys

Aquesta setmana s’ha presentat la 15ª edició de la Nit Solidària organitzada pel Rotary Club de Vilafranca. En aquesta edició l’entitat beneficiària será la Fundació Amics Joan Petit, Nens amb Càncer, que dedica els seus esforços a l’atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. El projecte concret serà la recerca de teràpies per a tumors cerebrals infantils.

El tradicional sopar solidari tindrà lloc el 5 de juny al Casal de Vilafranca tot i que com en anys anteriors, diverses entitats esportives de la comarca celebraran activitats solidàries durant els mesos previs. La 15ª edició de la Nit Solidària coincideix amb el 20è aniversari de la Fundació Amics Joan Petit, que enguany celebra el seu torneig d’hoquei solidari a Vilafranca, així com altres activitats paral·leles.

Nit solidària d’aniversari
A l’acte de presentació hi han assistit membres del Rotary Club de Vilafranca, de la Fundació Amics Joan Petit, així com entitats esportives col·laboradores.

La presidenta del Rotary Club, Maria Josep Tuyà, ha destacat que “la Nit Solidària és una de les iniciatives solidàries més destacades de la comarca. Estem molt orgullosos d’haver pogut posar el nostre granet de sorra en tants projectes socials i culturals al llarg d’aquestes 15 edicions”. Per la seva banda, el president de la Fundació Amics Joan Petit, Joan Torner, s’ha mostrat molt content d’haver estat escollits com a entitat beneficiària enguany: “La vinculació de Vilafranca del Penedès amb la fundació Joan Petit és molt estreta i estem convençuts que entre tots podrem recollir molt recursos per curar el càncer infantil”, ha dit

Dues dècades dedicades a la investigació del càncer infantil
La Fundació Amics Joan Petit col·labora amb els 5 hospitals de referència en la lluita contra el càncer a Catalunya, especialment en l’àmbit dels càncers infantils i juvenils. Tots els recursos de la 15ª Nit Solidària es destinaran a un projecte que l’entitat treballa amb l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron dedicat a la investigació dels tumors cerebrals infantils, que a dia d’avui tenen un grau de supervivència pràcticament nul. Actualment, l’únic tractament possible en la majoria de pacients és la combinació de la cirurgia amb radioteràpia, ja que l’eficàcia de la quimioteràpia és incerta possiblement per la dificultat que tenen els fàrmacs actuals per arribar al cervell.

Des del Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, el Dr. Miguel F. Segura lidera les línies de recerca en tumors cerebrals pediàtrics. Aquestes línies consisteixen en el desenvolupament de models murins que siguin clínicament representatius de la malaltia, desenvolupament preclínic de fàrmacs experimentals i estudi de la influència del microambient tumoral en la progressió dels tumors cerebrals pediàtrics.

Com en edicions anteriors, diverses entitats esportives de Vilafranca del Penedès i la comarca organitzaran activitats prèvies a la Nit Solidària per a recaptar fons. Enguany, aquestes activitats estaran dinamitzades i coordinades pel reconegut periodista esportiu Tito Boada. Des del Rotary Club es mostren satisfets que aquesta relació s’hagi consolidat i animen a totes les entitats de la comarca que se sumin la iniciativa solidària.


15 edicions de solidaritat
La Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca del Penedès celebra enguany la seva 15ª edició. Durant totes aquestes edicions, aquesta iniciativa solidària ha recollit més de 550.000 euros destinats a projectes i entitats com Sant Joan de Déu, Cáritas, Fundació l’Espiga, la Fundació Enriqueta Villavechia o la Creu Roja entre d’altres.

El sopar de la 15a edició de la Nit Solidària tindrà lloc el 5 de juny al Casal de Vilafranca. El preu serà de 85€ i per assistir-hi cal adreçar-se al telèfon 93 817 27 62 o contactant amb membres del Rotary Club de Vilafranca. Per altra banda, poden fer-se donacions a al compte solidari ES40 2100 3087 1522 0039 0749.




També et pot interessar

Comentaris