El projecte Jove Baix Penedès celebra els 25 anys

Una de les carpes que s’instal·len als instituts del Baix Penedès. (Foto: Jove Baix Penedès)
20/02/2020 - 19:49h

La iniciativa del Consell Comarcal del Baix Penedès dona a conèixer els seus serveis en una carpa itinerant pels instituts de la comarca

El projecte de polítiques de joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), Jove Baix Penedès (JBP), commemora aquest 2020 els seus 25 anys.

Va ser creat el 1994 pel CCBP en estreta col·laboració amb els catorze ajuntaments de la comarca penedesenca i per iniciativa d’un grup de tècnics i professionals per crear un espai de treball en xarxa i mancomunat i el cofinançament entre tots els agents implicats.

Els objectius del JBP s’emmarquen dins les línies estratègiques del Pla Nacional de Joventut a Catalunya, realitzant accions amb dues finalitats bàsiques: aconseguir l’emancipació i la participació del jove al seu municipi; i impulsar i donar suport a les polítiques de joventut dels municipis que en formen part.

En motiu d’aquesta celebració, durant els mesos de gener i febrer unes carpes informatives donen a conèixer el projecte JBP i la seva trajectòria durant aquests 25 anys als instituts de la comarca. També potencien els serveis del JBP i els Punts d’Informació Juvenil (PIJ) del Baix Penedès a través d’una dinàmica ràpida on els alumnes han de situar els municipis i els seus serveis de joventut en un mapa cec. A més, també hi han altres activitats com un photocall.

Les carpes de sensibilització per treballar la prevenció de riscos entre els joves s’organitzen conjuntament amb els ajuntaments de la xarxa i els centres de secundària, i es munten als patis dels instituts.

Els alumnes hi troben informació i diverses dinàmiques i activitats de participació relacionats amb els temes en qüestió.

Aquesta carpa s’ha dut a terme als instituts Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès, Camí de Mar de Calafell, la Talaia de Segur de Calafell, l’institut de l’Arboç, l’Ernest Lluch i Martí de Cunit i el Mediterrània del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris