La Mancomunitat reivindica les inversions del Govern al territori

D’esquerra a dreta, Jordi Bosch, Pere Regull i Sergi Vallès presentant les inversions
19/02/2020 - 15:55h

Una de les destacades és l’ampliació de la depuradora de Vilafranca, amb un pressupost total de 9 milions i amb un calendari d’execució de dos anys

El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, acompanyat del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull i del vicepresident primer de la Mancomunitat, Jordi Bosch, han presentat aquesta setmana les actuacions previstes per la Generalitat per aquest 2020 i que gestionarà la Mancomunitat Penedès-Garraf en 15 dels seus municipis.

Segons ha explicat Vallès, el conjunt d’inversions de la Generalitat que gestionarà la Mancomunitat superen els 12 milions d’euros i destaquen especialment les actuacions en matèria de sanejament d’aigües residuals, que havien estat temps aturades per la manca de finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua. Així, en aquests pressupostos, es contempla l’execució d’obres llargament demandades pels ajuntaments, com ara l’ampliació de la depuradora de Vilafranca, que tracta les aigües de 12 municipis de l’Alt Penedès. I en aquest indret és justament on han fet la roda de premsa, durant la qual han explicat que les obres van començar fa cinc mesos i que tenen una durada de dos anys. Del que es tracta, segons Vallès, és “d’ampliar les instal·lacions per poder ampliar la capacitat per un futur creixement de la comarca”.

Pere Regull també ha destacat altres inversions com ara
les millores en el col·lector de Sant Sadurní o les millores en la depuradora de Sitges-Sant Pere de Ribes. Regull ha destacat que els pressupostos “també tenen afectacions de forma indirecta, que no es compten en el document, com ara inversions en camins, en carreteres o en transport públic, entre altres”. Pel que fa a la poca inversió al Baix Penedès, Regull ha comentat que esperava que la situació “es reconduís” però ha declarat que en aquella roda de premsa “no tocava” entrar més a fons en aquest aspecte.

Regull ha parlat també de la redacció de projectes de noves infraestructures necessàries per a tenir cura del medi ambient, com ara els sistemes de sanejament i depuració de Can Catasús a Sant Sadurní, el de les cases Noves de Cal Marques a Castellví de la Marca, el de Bellavista i el Mas Morer a Puigdàlber o l’ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, que dona servei als municipis de Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit.

Pel delegat del Govern al Penedès, però, el gran repte futur, serà, de forma clara, netejar el pantà de Foix, tot i que ha reconegut que no sap quan es podrà dur a ter

També et pot interessar

Comentaris