Tres grups demanen la dimissió de Christian Soriano dels seus càrrecs directius a El Vendrell Comunicació

Imatge de la roda de premsa d’aquest dimarts al vespre.
Ricard Vinyals
19/02/2020 - 06:00h

Som Poble-ERC, Podem i Primàries afirmen que va signar una acta com a conseller delegat dels mitjans municipals sense que el nomenament fos legal

Els grups municipals de Som Poble-ERC, Podem El Vendrell i Primàries, a l’oposició municipal de l’Ajuntament del Vendrell, han demanat aquest dimarts al vespre la dimissió del tinent d’alcalde socialista Christian Soriano com a president i conseller delegat de la societat El Vendrell Comunicació, SL, que gestiona els mitjans de comunicació públics de l’administració vendrellenca -Ràdio i Televisió El Vendrell-.

Segons han explicat en roda de premsa els tres portaveus dels grups a l’oposició i els quals no han comptat amb Junts pel Vendrell -Lluís Navarrete, Oscar Blasco i Josep Maria Llasat, respectivament-, Christian Soriano va signar una acta sobre l’acord del seu nomenament com a conseller delegat i la va lliurar al Registre Mercantil sense que la decisió presa pel Consell d’Administració del Vendrell Comunicació fós legalment vàlida.

El motiu argumentat pels tres grups que han decidit demanar la dimissió de Soriano, a més de la convocatòria urgent -en un termini màxim d’un mes a partir de l’entrada al registre de la petició, aquest mateix dimecres- d’una nova reunió del consell d’administració i la substitució del càrrec de conseller delegat per un altre regidor del PSC, és que el càrrec de conseller delegat ha de rebre perquè sigui legalment vàlid el suport explícit de dos terços dels membres del consell d’administració i això no es va produir: Soriano va ser nomenat només amb 11 vots ponderats per representació al plenari municipal (els 8 socialistes que va aportar el mateix tinent d’alcalde, els 2 de Cs i el de l’AVP-FIC).

En canvi, els consellers de l’oposició presents a la reunió -Oscar Blasco no hi va acudir perquè el consell es va celebrar el 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones- es van abstenir. Per ser vàlid el nomenament com a conseller delegat, Christian Soriano necessitava un mínim de 14 vots afirmatius.

Els tres grups municipals signants de la petició de dimissió de Christian Soriano entenen que va donar “informació errònia” al Registre Mercantil i que aquest fet “pot provocar greus irregularitats” en la gestió de la ràdio i la televisió del Vendrell, ha explicat Lluís Navarrete.

PUBLICITAT

De la seva banda, Josep Maria Llasat ha criticat una suposada “voluntat de portar les coses a imposar i defugir del debat” per part del govern vendrellenc, del qual el regidor de Primàries El Vendrell diu que “és un defecte que hi ha en el seu funcionament”.

Llasat i la resta de regidors crítics amb l’actitud de Christian Soriano reconeixen que “potser no sabia” que necessitava dos terços de vots per ser nomenat conseller delegat, que és la màxima autoritat en la gestió dels mitjans de comunicació municipals, però que tenia serveis jurídics i la secretària a qui escoltar alhora de saber què signava.

“Soriano és una persona molt jove i potser hauria de ser més prudent i no voler imposar. Esperem que això serveixi per modificar conductes i ens ofereixi el tracte que ens mereixem l’oposició, que representem uns cinc mil votants”, ha apuntat Llasat, que també ha aconsellat al PSC que “serien més intel·ligents si escoltessin el que se’ls diu, i potser no passarien aquestes coses”. “A més, les nostres peticions de documentació no són ateses i, per exemple, aquí cal que ens donin fins i tot més informació que com a regidors perquè has de conèixer bé les coses que signes”.

I, de la seva banda, Oscar Blasco ha dit que Christian Soriano “va signar una acta de declaració responsable amb uns resultats que no li donen legitimitat pel càrrec de conseller delegat”. I ha afegit que no és el primer incident que Soriano protagonitza com a responsable dels mitjans públics vendrellencs. “Ja li vam demanar explicacions per escrit d’on havien sortit unes imatges de recursos públics que Soriano va fer servir a les xarxes. No és, per tant, la primera vegada que hi ha un fet una mica irregular”, conclou Blasco.

Soriano no dimitirà

Minuts després de la roda de premsa de l’oposició celebrada en un espai no habitual de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, present aleshores al mateix edifici, s’ha limitat a dir que no pensa dimitir com a conseller delegat -el nomenament de president és del tot legal-, i ha apuntat que es tracta d'”un tema administratiu i que no està en mans nostres com a polítics”. “Serà la secretària i els diferents estaments jurídics qui es manifestin”, ha afegit Soriano.

També et pot interessar

Comentaris