Set penedesencs citats a declarar els pròxims dies pel tall de l’AP7 a la Jonquera

Cordó policial dels Mossos d’Esquadra al tall de l’AP-7 a la Jonquera. FOTO: ACN
18/02/2020 - 09:09h

La Baula ha convocat concentracions aquesta setmana davant la caserna de Sant Andreu de la Barca on declararan els acusats

Set penedesencs han estat cridats a declarar els pròxims dies pel tall de circulació que es va fer a la Jonquera el passat mes de novembre en resposta a les sentències contra els presos polítics catalans.

Els set investigats (dos de Sant Sadurní, dos de Gelida i un de Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca i Mediona) van rebre la citació al llarg de la setmana passada, i hauran de declarar els pròxims dies a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. Se’ls acusa de delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat viària.

L’acció de la Jonquera  va comportar el tall del trànsit a la frontera entre els estats espanyol i francès durant gairebé dos dies, i es va emmarcar en el seguit de mobilitzacions que, convocades per Tsunami Democràtic, donaven resposta a la sentència que condemnava als presos polítics catalans a desenes d’anys de presó. 

Per aquestes mateixes protestes també hi ha procediments oberts per la policia francesa tot i que en aquest cas per obstrucció de via pública, que a l’estat francès té una pena màxima de 40 euros de multa.

Aquestes citacions s’afegeixen a les 10 persones del Baix Penedès que ja van haver de personar-se davant de la Guàrdia Civil de Tarragona els passats dies 4 i 5 de febrer pels mateixos fets i que en aquell cas es van acollir al dret de no declarar en una causa que encara es troba sota secret de sumari.

Des de la Baula, xarxa solidària, s’ha fet una crida a participar en les convocatòries de suport a les persones encausades que estan citades dimarts i dijous d’aquesta setmana al matí. Les concentracions de suport es convoquen davant de la caserna de la Guàrdia Civil (carrer Camí Vell de Palau s/n de Sant Andreu de la Barca) el dimarts dia 18, el dijous dia 20 i el dimecres 26 a les 10 h quan els penedesencs, entre d’altres investigats d’altres punts de Catalunya, estan citats a declarar.

També et pot interessar

Comentaris