Cunit comença una campanya de civisme per a la millora ambiental

17/02/2020 - 20:00h

El lema de la iniciativa és ‘Fem-ho bé! Tots estalviem’

Aquest dilluns s’ha donat el tret de sortida de la campanya de sensibilització ambiental ciutadana que l’Ajuntament de Cunit ha posat en marxa per tal de millorar la neteja i la recollida selectiva de residus del municipi.

Sota el lema “Fem-ho bé! Tots estalviem”, l’Ajuntament de Cunit vol que els veïns i veïnes prenguin consciència dels costos ambientals i econòmics que suposa no separar els residus correctament i no fer ús del servei de recollida gratuïta de poda i voluminosos.

La campanya tractarà tres aspectes problemàtics a Cunit: La recollida selectiva de residus, la recollida de voluminosos i poda i la recollida d’excrements de gossos.

Durant les properes sis setmanes, un equip d’educadors ambientals recorrerà els carrers del municipi cunitenc i interactuarà amb els veïns i veïnes per conscienciar-los sobre la importància de separar correctament els residus i mantenir els carrers nets.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cunit, ha explicat que “Cunit està per sota dels nivells de reciclatge, només reciclem el 35% de residus que generem, molt per sota del 50% que demana la Unió Europea per aquest 2020″.

“És evident que a nivell de municipi cal canviar el xip, per això hem posat en marxa aquesta campanya d’informació i de sensibilització a peu de carrer. Si ho fem bé, tots estalviem. A partir d’avui, 6 educadors ambientals aniran a peu per tot el terme de Cunit”, ha dit Cabada.

El mateix regidor destaca els alts costos econòmics que suposa no reciclar correctament. “No separar bé els residus té uns costos molt elevats, llençar-ho tot al contenidor gris suposa 1.400.000 euros l’any, que és el cost de la gestió dels residus que van a l’abocador. A més, la gran quantitat de residus que embruten els carrers al voltant dels contenidors i que trobem pels carrers, suposa un cost extra de 100.000 euros”.

Per facilitar la comunicació, els educadors faran entrega als ciutadans de material divulgatiu com un fulletó i un magnètic per la nevera. Als propietaris de gossos també se’ls hi facilitarà bosses per recollir els excrements de les seves mascotes i ampolles per llençar aigua sobre els orins.

També et pot interessar

Comentaris