Una mirada als himnes i càntics d’Europa, demà al “Parlem de música”

Avatar
15/02/2020 - 12:00h

El que va ser durant 35 anys director de la Polifònica, Xavier Cervera, protagonitzarà l’acte

Sota el títol “An die Freude: una mirada als himnes i càntics d’Europa”, Xavier Cervera farà, aquest dissabte a l’Agrícol a partir de les 7 de la tarda, un recorregut pels himnes i càntics de diversos estats i pobles del vell continent observant-ne els textos, les músiques, el simbolisme, el context històric en què s’han originat, etc., començant per l’himne de la Unió Europea, de Schiller i Beethoven, fins als himnes de les petites nacions d’Europa com Còrsega, Andorra i Euskadi, així com el Cant dels Segadors.

PUBLICITAT

Nascut a Vilafranca del Penedès, Xavier Cervera i Gallemí és llicenciat en Història Contemporània i professor emèrit del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, on ha exercit la seva activitat professional, que ha compaginat sempre amb la seva afecció per la música. Va rebre la seva iniciació musical de part de la seva mare, professora de piano, i el seu interès pel cant coral de part del seu pare, actiu i entusiasta promotor del moviment coral. Ha rebut cursos i classes de direcció de diferents mestres com Oriol Martorell, Piere Pernoud, Manuel Cabero, Erwin List, Eric Ericson, etc.

PUBLICITAT

Des dels 18 anys està relacionat amb el món coral com a cantaire, com a director i com a col·laborador del moviment federatiu: ha estat cantaire de la Polifònica de Vilafranca i director durant més de 35 anys (1974-2010). Ha cantat a la Coral Cantiga de Barcelona i a l’Orfeó Català. Ha estat impulsor de la federació de Cors Joves de Catalunya i membre del Consell Directiu, de l’Equip Tècnic i de la Comissió Executiva de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

També et pot interessar

Comentaris