La Volta Ciclista a Catalunya passarà dos cops pel Penedès

Avatar
13/02/2020 - 10:35h

La cursa se celebrarà del dilluns 23 al diumenge del proper mes de març

A les instal·lacions de l‘INEFC de Barcelona es va presentar l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del dilluns 23 al diumenge 29 del proper mes de març.
L’acte va servir per detallar les novetats que s’han preparat per a una edició tan especial, així com les característiques de cada una de les set etapes.
Es podrà gaudir d’etapes de mitja muntanya propícies per a les escapades; una contrarellotge individual; dos grans finals en alt i arribades idònies per veure esprints emocionants. Tot plegat, per assegurar la tradicional exigència i l’espectacle que caracteritza la Volta.
Una altra de les novetats per commemorar l’edició 100 de la prova serà la disputa d’un esprint especial en el km 100 de cada etapa -a excepció de la contrarellotge- com a homenatge a sis ciclistes que han deixat una forta empremta en diverses èpoques de la cursa: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.  
La cursa tindrà novament Calella com a localitat de sortida i arribada de la primera etapa, que ja posarà a prova als corredors amb un recorregut de mitja muntanya.
La segona etapa presentarà una de les principals novetats de l’edició 100: Una crono individual de 21,1 quilòmetres per les carreteres del Pla de l’Estany, amb sortida i arribada a Banyoles.
D’aquesta manera, la Volta recupera una disciplina que la cursa no celebrava des de 2007.

Posteriorment, arribarà l’alta muntanya amb dos grans finals en alt. Primer a Vallter 2000, coincidint amb la tercera etapa, i l’endemà a Port Ainé en una jornada especialment exigent i que també inclou el port de Tosses i el port de Cantó.
A l’hora de configurar el recorregut, s‘ha treballat perquè el pilot rodi per espai tan icònics com Montserrat, que marcarà el tram decisiu de la cinquena etapa, amb final a Manresa. El Canal Olímpic de Catalunya s’estrena com a sortida d’etapa, mentre que un altre recinte esportiu de reconegut prestigi com és el Circuit de Barcelona-Catalunya també viurà el pas de la Volta, disputant-se un esprint intermedi a la seva recta per augmentar l’espectacularitat del moment.

La Volta passarà pel Penedès
Serà durant la sisena etapa del dissabte 28 de març, entre Tarragona i Mataró, just abans que Barcelona, i més concretament la muntanya de Montjuïc, torni a ser el tradicional escenari de cloenda de la Volta. 
L’etapa de 194 quilòmetres, passarà per La Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Vilafranca, abans de finalitzar a Mataró.
A la darrera etapa de diumenge 29 de març, amb sortida i arribada de Barcelona, de 194 quilòmetres, la cursa anirà fins el Coll de la Creu d’Ordal.
Noms propis com d’Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil, Marc Soler o el vigent vencedor de la prova, el colombià Miguel Ángel López, ja han confirmat la seva presència a l’edició 100.

També et pot interessar

Comentaris