“El lladre va dir al meu fill que si no li donava el mòbil, li arrancaria el cap i el dispararien des de lluny”

13/02/2020 - 06:00h

Els pares d’un nen de 12 anys que va patir un robatori amb violència a Vilafranca expliquen la seva experiència, que van denunciar als Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Vilafranca han posat en marxa de manera coordinada diferents dispositius per prevenir els robatoris amb força i amb violència i intimidació al municipi.

Des de la policia catalana s’explica que en els últims mesos s’ha detectat un increment d’aquests delictes a Vilafranca i, com a mesura reactiva i preventiva, es van iniciar a principis d’any diversos dispositius amb l’objectiu d’identificar i detenir les persones que portaven a terme aquests fets.

Al llarg del mes de gener, efectius de les unitats de seguretat ciutadana i d’investigació dels Mossos d’Esquadra, en estreta coordinació amb membres de la Policia Local, van identificar 78 persones, de les quals en van detenir cinc.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar per a dos d’ells l’ingrés en centres com a mesura provisional. Igualment, tres van quedar lliures amb càrrecs.

Els dispositius engloben la totalitat dels barris de Vilafranca, fent incís en aquells on els mapes delinqüencials assenyalen més activitat delictiva, tot i que no se n’han volgut donar més detalls per no entorpir les actuacions de la policia, ja que a hores d’ara els dispositius continuen vigents i no es descarta que hi hagi més detencions.

Així mateix, els Mossos també han desplegat a tota la comarca de l’Alt Penedès un operatiu policial per detectar i detenir els autors de robatoris amb força a domicili.

Així, i només com a tall d’exemple, la Policia Local va detenir el dia 30 de desembre a la nit tres joves que n’havien agredit dos per tal de robar-los les pertinences. Així mateix, la nit del dia 4 de gener van detenir una parella de 36 i 39 anys per intentar robar a un home gran, a qui havien agredit per prendre-li la cartera.

Testimoni dels pares d’un dels agredits
Un dels robatoris amb força, violència o intimidació que més s’ha incrementat és el de telèfons mòbils. Els últims dies del 2019 i primeres setmanes del 2020 es van produir diversos delictes d’aquest tipus on les víctimes eren joves menors d’edat.

El 3d8 ha parlat amb els pares d’un dels joves de 12 anys a qui van robar diumenge dia 29 de desembre a les 16.30h de la tarda al barri del Poble Nou. Segons expliquen, el seu fill i tres amics més estaven jugant a perseguir Pokemons pel carrer Amàlia Soler quan, de sobte, van notar que algú els seguia i, de cop, al seu fill el van agafar pel clatell i un noi, també jove, li va dir que si no li donaven els mòbils “els arrancaria el cap i els dispararien des de lluny”.

Els nens van donar els telèfons al lladre i van començar a córrer i a plorar, espantats. Després van trucar als seus pares, i aquests als Mossos d’Esquadra per posar la denúncia. Segons els van explicar els joves, els va semblar que a una certa distància hi havia un altre lladre amb una arma, però no ho poden assegurar.

Els vilafranquins expliquen que la policia catalana va arribar al lloc dels fets ràpidament i que van ensenyar fitxes de sospitosos als joves. Els nens van reconèixer el que els havia robat, també menor d’edat, i la policia els va confirmar que tenia antecedents.

També et pot interessar

Comentaris