L’institut Alt Penedès representarà el Penedès a la final de la Copa Cangur de Matemàtiques

12/02/2020 - 17:21h

El centre escolar vilafranquí enviarà a la jornada del dia 5 de març ttres alumnes de 3er d’ESO i quatre de 4rt d’ESO

Fa uns dies es va celebrar a tota Catalunya la primera fase de la Copa Cangur de Matemàtiques, un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic de Isotropic.

Aquest any s’hi van presentar més de 400 equips repartits per una trentena de seus. Els equips es van trobar amb 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. I és que la prova és una cursa contrarellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important.

L’Institut Alt Penedès de Vilafranca va participar aquest curs per primera vegada, portant a la seu del Vendrell un equip de 7 alumnes format per 3 alumnes de 3er d’ESO (Berta Bach, Blai Palau i Zoe Tolsau) i per 4 alumnes de 2n d’ESO (Foix Torrents, Marcos Ugidos, Teo Jaén i Ot Voisin).

L’equip del centre va aconseguir 680  punts, fent que l’equip quedés en primera posició en aquesta seu.

Aquesta posició suposa que l’equip vilafranquí de l’Institut Alt Penedès participarà, juntament amb els 32 equips finalistes a la gran final de Catalunya que tindrà lloc el dia 5 de març a Montmeló.

També et pot interessar

Comentaris