Entren en vigor les ordenances fiscals de Santa Oliva

L’equip de govern de Santa Oliva. (Foto: Ajuntament de Santa Oliva)
12/02/2020 - 09:54h

Inclouen un recàrrec de l’IBI per als habitatges que portin més de 2 anys desocupats

Les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Santa Oliva ja han entrat en vigor i el primer canvi significatiu és, segons remarca el consistori, el recàrrec en l’impost de béns immobles (IBI) per als habitatges desocupats amb caràcter permanent; és a dir, durant més de dos anys.

En cas de subjectes passius amb un habitatge buit, el recàrrec és del 25% i si és dos o més, del 50%. L’objectiu que remarca l’Ajuntament de Santa Oliva és lluitar contra la falta d’habitatge i contra l’especulació dels grans tenidors.

L’Ajuntament de Santa Oliva també explica que entre els seus objectius claus hi ha la marxa cap a la sostenibilitat, i per això opta per incorporar dues bonificacions. Una del 10% en la quota íntegra de l’IBI en aquells immobles que s’hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric l’energia provinent del sol, sense estar obligats a això per la normativa urbanística o les ordenances municipals i durant un màxim de 4 anys.

La segona bonificació del 95% de la quota de l’impost a favor de les construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les que s’incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

I també introdueix una nova taxa de 150 euros de comunicació prèvia municipal d’habitatge d’ús turístic, nous preus públics com ara en la concessió o renovació de llicència per tinença d’animals potencialment perillosos, o per servei de captura, devolució d’animals de companyia, vius o morts.

També et pot interessar

Comentaris