PSC i Junts pel Vendrell acorden l’aprovació del pressupost del 2020

Josep Mercadé (Junts pel Vendrell) i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez (PSC), aquest dimarts al migdia en la presentació de l’acord pressupostari.
11/02/2020 - 16:22h

L’acord suposa que els comptes per a aquest any rebran, com a mínim, 13 vots a favor dels 21 regidors

Els grups municipals del PSC i Junts pel Vendrell han presentat aquest dimarts al migdia un acord per a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament del Vendrell del 2020, que aniran al ple de dilluns que ve, dia 17 de febrer.

L’acord l’han subscrit l’alcalde socialista, Kenneth Martínez, i el regidor portaveu de Junts pel Vendrell, Josep Mercadé; i garanteix el suport mínim de 13 dels 21 regidors del plenari vendrellenc: els 8 del PSC, 2 de Cs, la representant de l’AVP-FIC i 2 de Junts x Vendrell.

El regidor de Junts pel Vendrell ha explicat d’entrada que l’acord pres després de diverses negociacions bilaterals es basa en tres grans blocs.

El primer és perquè, segons Mercadé, el pressupost del consistori vendrellenc per a aquest any és de “continuïtat amb l’anterior mandat, quan es van iniciar els grans projectes estratègics” entre els dos partits signats de l’acord presentat avui.

Entre els projectes iniciats hi hauria l’execució del projecte europeu Feder per al barri marítim de Coma-ruga, l’execució del Pla d’Aparcament i la continuïtat del Festiuet.

Un segon bloc destacable per Junts pel Vendrell és la immediatesa en l’execució de les propostes fetes pel grup nacionalista i moltes de les quals han rebut un suport unànime del ple vendrellenc. Per exemple, la redacció d’un pla local de seguretat viària, la instal·lació d’un segon punt de recàrrega elèctrica de vehicles -als nuclis marítims-, un pla renova de voreres i asfaltatge de carrers i la redacció del projecte del parc del Botafoc.

I el tercer bloc sobre el qual se sustenta l’acord de pressupostos seria, entre d’altres aspectes, el desplegament de projectes de país, com l’impuls de la llengua catalana com a vehiculació de cohesió social; un projecte de punt de turisme a l’antiga biblioteca de la Rambla del Vendrell, millores al TÀG i auditoris municipals, la confecció del Catàleg de patrimoni i la declaració de bé cultural d’interès local (BCIL) per a la protecció de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

Aposta pel consens

L’alcalde del Vendrell ha volgut remarcar que el PSC continua apostant pel consens en la governabilitat del Vendrell i que l’acord amb Junts pel Vendrell n’és “un exemple i prova de la normalitat en la què hem de transitat els pactes polítics per a la millora de la vida dels ciutadans”.

A més, Kenneth Martínez ha recordat l’entesa personal i de partits que hi va haver entre socialistes i exconvergents ja a l’anterior mandat i que, per tant, bona part de l’acord se sustenta en l’execució de projectes ja negociats com la inversió del Feder a Coma-ruga i la millora del carrer Doctor Robert.

Això de banda, l’alcalde i Josep Mercadé han coincidit a destacar que s’establirà una comissió de treball de seguiment de l’acord pressupostari, al qual Kenneth Martínez no descarta que s’hi puguin afegir altres partits polítics.

“No hi ha cap força al plenari actual que no estigui compromesa en la millora de qualitat de la vida dels vendrellencs i la majoria d’acords s’han pres per consens”, ha conclòs en aquest sentit l’alcalde vendrellencs en la roda de premsa de presentació de l’acord pressupostari.

Per veure l’acord íntegre signat pel PSC i Junts pel Vendrell, clica aquí.

També et pot interessar

Comentaris