Més subvencions a Olèrdola

El ple d’aquest mes d’Olèrdola es va celebrar al Centre Cívic Gatzara
11/02/2020 - 11:00h

L’Ajuntament del municipi ha incrementat en un 5% les ajudes en esports, cultura i àmbit social fins arribar als 115.000 euros

Amb els vots favorables dels grups d’ApO i del PSC-Units i els vots en contra d’ERC i JxO, aquesta setmana el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat les bases que regulen la convocatòria per aquest 2020 de les subvencions en matèria de cultura, esports i àmbit social en règim de concurrència competitiva.

El ple es va celebrar dilluns al vespre al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta a causa de les obres de reforma de l’edifici consistorial. Amb la voluntat d’apropar la política municipal a la ciutadania, l’alcalde, Lucas Ramírez, anunciava la intenció de que els plens se celebrin de manera rotativa en els diferents nuclis del municipi aquests propers mesos.

La regidora de cultura i serveis socials, Anna Boada, exposava que en les bases que regulen la concessió de subvencions s’introduïen modificacions per donar valor afegit als projectes que presentin les entitats, amb la diferència d’introduir nous criteris de puntuació. La quantitat màxima que pot rebre una entitat s’amplia fins a 7.000 € en esports i fins a 6.500 € en l’àmbit social, mantenint-se el topall en el cas de cultura en els 13.000 €.

El regidor del grup del PSC-Units, Joan López, explicava que votava a favor perquè la convocatòria era una eina necessària per a les entitats, però sí que qüestionava que en algunes competicions esportives regulars pugui arribar a penalitzar que es compti amb practicants de fora del municipi.

La portaveu del grup municipal de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, explicava que hi votaven en contra perquè no havien participat en l’elaboració de la proposta, a més de no “trobar lògic” els criteris de repartiment de subvencions.

Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, va recordar que feia un any va proposar parlar-ne de les bases i va preguntar si el govern ja els hi havia expulsat d’aquesta comissió informativa. També considerava que les inquietuds plantejades per les entitats no es treballaven.

L’alcalde , Lucas Ramírez, resumia que les bases de la convocatòria busquen potenciar l’activitat de les entitats del municipi i recordava que l’aportació municipal en aquest 2020 s’incrementava en un 5%, fins arribar als 115.000 €. També indicava que les modificacions introduïdes responien a peticions d’entitats per a millorar en funcionament de la convocatòria i que les bases complien les obligacions marcades per la Llei de Subvencions.

En el ple d’aquest dilluns també s’aprovava el Pla Estratègic de Subvencions per aquest mandat, que defineix les línies de concessió de subvencions, segons assenyalava l’alcalde. Es diferencien subvencions nominatives d’un any de les que es donen per a poder fer les festes majors, per així facilitar que les entitats que organitzen les festes  puguin rebre d’aportacions fins el 100% de les despeses que justifiquin. A pregunta del PSC-Units, el govern municipal va aclarir que els actes de les festes majors de les urbanitzacions els contracta l’Ajuntament directament i va apuntar que a l’hora de concedir subvencions per a les altres festes majors, es tenien en compta criteris com l’època de l’any en què se celebraven i la població. El Pla Estratègic es va aprovar amb els vots a favor d’ApO, l’abstenció del PSC-Units i els vots contraris d’ERC i de Junts per Olèrdola.

En el ple també es va aprovar el padró d’habitants en data d’1 de gener de 2019, que recollia que hi havia a Olèrdola 3.692 habitants. L’alcalde explicava que la piràmide d’edat d’Olèrdola( amb 1.300 habitants en la franja  de 40 a 70 anys, menys proporció en la de 20 a 40 per passar a recuperar percentatge en l’etapa de 0 a 20 anys) obligava  a idear quin municipi es volia i a tenir en compte polítiques que atenguin les necessitats de la població. L’alcalde indicava que actualment la xifra de veïns empadronats és de 3.826 habitants i des de ERC es va fer notar que s’havia crescut un 2’5% respecte l’anterior aprovació.

Per unanimitat es van aprovar les bases de la convocatòria per a l’elecció de jutge o jutgessa de pau substitut al municipi. ERC va expressar agraïment a les persones que es presentin perquè ho fan de manera altruista.

El ple va aprovar també per unanimitat la modificació del pressupost i l’acord d’aplicació de l’increment retributiu del 2% pels treballadors de l’Ajuntament, d’acord amb el que estableix l’estat.

Igualment per unanimitat, el ple va ratificar l’adhesió al CONGIAC, Consorci per la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya. L’alcalde, que representa a l’Ajuntament en la Junta del Consorci, posava l’accent en què l’adhesió busca mantenir el control de la gestió pública de l’aigua a Olèrdola.

També et pot interessar

Comentaris