Ser un partit “fort, actiu i útil”, objectiu de la Federació socialista al Penedès

Fotografia de família del Congrés del PSC celebrat dissabte a Vilanova
Avatar
10/02/2020 - 11:39h

Juan Luis Ruiz n’és el primer secretari i l’acompanyen a la direcció el regidor vilafranquí Francisco Romero i Abigail Garrido, de Sant Pere de Ribes

La Federació socialista de l’Alt Penedès-Garraf va congregar dissabte als diferents representats del socialisme al territori per a la celebració del seu sisè congrés.

En el Congrés es van escollir els diferents òrgans de la direcció del partit al territori. La Comissió Executiva de Federació, que va ser aprovada per unanimitat dels delegats i delegades, està novament liderada per Juan Luis Ruiz (Vilanova i la Geltrú), que ja va ser escollit primer secretari en un procés de primàries previ després d’aconseguir els avals necessaris i de ser l’únic candidat, una elecció que ha estat ratificada en el congrés.

Encapçalen també la nova direcció el regidor vilafranquí Francisco Romero i Abigail Garrido (Sant Pere de Ribes), que seran el viceprimer secretari de control financer i la viceprimera secretària de relacions institucionals; Albert Tort (Sant Martí Sarroca) com a nou Secretari d’Organització; Cisco de la Cruz (Sant Cugat Sesgarrigues) com a secretari de Política Municipal; i Teresa Llorens (Vilanova i la Geltrú) com a secretària de Coordinació Sectorial i Feminisme.

L’equip complet està format per 11 dones i 10 homes que representen a diferents agrupacions socialistes del territori. Durant el congrés també es va escollir els i les membres de la Comissió de Control Financer i la
Presidència del Consell de la Federació, que des de dissabte presideix l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo. Finalment també s’han escollit els consellers i conselleres nacionals del PSC en representació del territori.

Durant el transcurs de la jornada també es va aprovar la ponència política del Congrés , que aposta per un “Penedès amb una organització política, administrativa i social que permeti que el territori sigui l’espai per articular una societat útil, progressista, socialment justa, territorialment equilibrada, urbanísticament ordenada, mediambientalment sostenible, competitivament articulada i activament orgullosa de la identitat col·lectiva plural i diversa que ens caracteritza”.

El Congrés va comptar amb la presència de la viceprimera secretària del PSC i portaveu del Grup Socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, que va destacar les accions de caràcter social aprovades pel nou govern de Pedro Sánchez, així com els 44 compromisos de l’Agenda per al Retrobament presentada en la seva visita a Barcelona, com a eixos essencials per aconseguir un gir en la situació política a Catalunya que es basi en el diàleg, la negociació i l’acord.

Per Granados “aquests compromisos posen en el centre de l’activitat política necessitats de justícia social que considerem essencials per a la societat catalana i que el govern actual de Catalunya, que s’ha automanifestat ja esgotat, no ha abordat”.

Qui tampoc va faltar a la cita va ser el Diputat al Congrés José Zaragoza, que va afirmar que el PSC és una organització política al servei de les persones i que respon als interessos de la ciutadania i la societat, contraposant-ho amb “les plataformes electorals que giren entorn a líders individuals”. Per Zaragoza, “el PSC és una organització que assumeix riscos i decisions,
amb l’objectiu de treballar per allò que realment importa, per a l’educació, la sanitat, la seguretat, els reptes dels nous models econòmics, el dinamisme social, la gestió del territori, l’urbanisme, les infraestructures, l’ecologia i la reducció de les desigualtats”.

PUBLICITAT

Durant el Congrés també es van visualitzar intervencions en vídeo del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, del Secretari d’Organització del PSC i Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i del secretari de política municipal del PSC i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume
Collboni. Tots van encoratjar els i les socialistes del Garraf i l’Alt Penedès a seguir treballant amb fets i rigor, portant la bandera del socialisme, el progressisme i el municipalisme a les nostres comarques i contribuint a “girar el full” a Catalunya amb la mirada posada a les properes
eleccions al Parlament de Catalunya.

Carles Ruiz, membre de l’executiva federal del PSOE i alcalde de Viladecans, va fer la cloenda del Congrés assegurant que “el nostre instrument per fer política útil són els diaris oficials, el BOE (Butlletí Oficial de l’Estat), el BOP (Butlletí Oficial de la Província)…. i esperem que aviat el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), ja que és a través de la gestió i de les lleis que som capaços d’encarar els reptes d’un món molt canviant, amb moltes incerteses i davant del qual, la societat necessitem més política real i propera per obrir escletxes d’esperança que ens permetin aprofitar oportunitats i reduir desigualtats”.

També et pot interessar

Comentaris