Tornar a ser la primera colla del món casteller, objectiu del nou equip dels Verds

D’esquerra a dreta, Carles Mata i Sisco Benet poc segons després de proclamar-se president i cap de colla dels Castellers de Vilafranca. FOTO: José Paredes
08/02/2020 - 20:04h

Sisco Benet i Carles Mata han estat nomenats per àmplia majoria aquest dissabte a la tarda nou cap de colla i president dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca ja tenen nou equip. Aquest dissabte a la tarda la colla ha escollit Sisco Benet i Carles Mata com a nou cap de colla i president, respectivament, que han presentat un equip renovat amb l’objectiu de tornar a ser la millor colla del món casteller. La candidatura de Benet i Mata substitueix a la dels últims quatre anys encapçalada per Toni Bach i Joan Badell.

Fotografia de família dels responsables de les diferents àrees del nou equip dels Castellers de Vilafranc. FOTOGRAFIA: Castellers de Vilafranca/Jose Paredes

La nova junta i tècnica ha comptat amb el suport de 257 vots afirmatius, 9 persones han votat ‘no’ i tres han votat en blanc.

El ja president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, ha explicat la intensa relació d’amistat que l’uneix des de fa anys amb Sisco Benet i com va ser Benet qui li va proposar ser un dels responsables de la colla vilafranquina. “A ell no li podia dir que no” ha afirmat pocs segons abans d’autodenominar-se “generació de la torre de 9”. Mata considera que ha estat “un honor” poder pujar a la majoria de troncs dels grans castells de la tronc i ha agraït la feina feta pels seus predecessors.

Des de la tècnica s’ha apuntat que la missió és fer la millor actuació per Sant Fèlix i guanyar el Concurs de Castells, a banda d’agilitzar els assaigs i fer-los, al mateix temps, més intensius, amb una vintena de proves en cada assaig.

També han parlat de com és d’important pel nou equip la transparència i la comunicació amb tots els castellers i les ganes que tenen d’escoltar “l’opinió de tothom” perquè, segons Sisco Benet, els Castellers de Vilafranca “som tots” i, per tant, vol parlar tant amb la gent més jove com amb els veterans per impregnar-se de la seva experiència.

Pel que fa als castells, Benet ha destacat la voluntat que té de descarregar el 3 i 4d10fm i la td8sf, a banda de sovintejar els castells de 9 a més places. A més, tampoc no ha amagat les ganes que té de fer algun castell inèdit com ara un possible 9d9f, que veu llunyà però no impossible.

El nou cap de colla dels Verds, Sisco Benet, en un moment del seu discurs durant l’assemblea

En l’àrea de canalla, el nou cap, Oriol Bové, ha parlat de la necessitat de tenir més petits a la colla, que els que pujen siguin més ràpids i “finets” i, a més, que aquests “no tinguin mania per fer cap castell”.

Des de l’àrea de rendiment i salut s’ha apuntat la importància dels calentaments abans d’assaig, que canviaran lleugerament per fer-los més personalitzats, i des de patrimoni s’ha explicat que és vol fer una altra cúpula, millorar la tècnica de la xarxa i fer un Figarot més sostenible.

Un moment dels precs i preguntes de l’assemblea dels Castellers de Vilafranca

A més a més, des de l’àrea de comunicació, s’han parlat de les campanyes promocionals que volen fer, l’explotació de les xarxes socials per tenir més seguidors, la potenciació de l’ús de l’aplicació per a mòbils i els nous productes de marxandatge. A més a més, la cap de comunicació, Laia Colomé, ha explicat que a partir d’ara la botiga dels Castellers de Vilafranca entra a formar part de l’àrea de comunicació.

Trajectòria

Membres destacats del tronc dels Verds, Carles Mata ha complert aquesta festa major 25 temporades completes amb la camisa verda i Benet (conegut com Sisco de Reus) fa gairebé 20 anys que forma part de la família de Cal Figarot, on va arribar provinent dels Falcons de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris