Diumenge s’estrena a Vilafranca la Camerata Penedès

Xavi Gonzàlez
05/02/2020 - 18:00h

La nova orquestra resident a l’Auditori pels propers tres anys presentarà el ‘Magnificat’ de Bach

Diumenge, a les 7 de la tarda, es presenta en societat la Camerata Penedès, la nova orquestra resident de l’Auditori de Vilafranca. I ho farà interpretarà el Magnificat de Bach, l’himne cristià més conegut de la història, juntament amb la Polifònica de Vilafranca i sota la direcció de Josep Prats que actua com a director convidat.

Aquest dimecres es va fer la presentació oficial als mitjans de comunicació amb la presència de l’alcalde de la vila, Pere Regull, i del regidor de Cultura, Ricard Rafecas que eren acompanyats de dos membres de la Camerata, Marina Arrufat i Felipe Contreras.

El regidor de Cultura va destacar el talent musical i la professionalitat dels músics, “que han creat el projecte a través de l’emprenedoria i amb ganes d’apropar la música clàssica a la gent de Vilafranca. Ser l’orquestra resident vol dir preparar i assajar produccions musicals i estrenar-les a casa nostra; i sobretot fomentar les col·laboracions i sinèrgies amb les escoles de música i entitats culturals”.

Conveni de tres anys

La residència, que segons el conveni signat serà per tres anys, implica establir l’Auditori Municipal com espai d’assaig i d’estrena dels concerts de la Camerata.

L’Ajuntament de Vilafranca ofereix una programació estable de música, teatre i dansa, i la música clàssica forma part d’aquesta programació. Amb el projecte de residència de la nova orquestra es consolida aquesta oferta cultural, en què es preveu la producció de quatre grans concerts per temporada i d’altres de petit format dins el cicle Tastos de Cambra.

10 membres fixos

Els membres de la Camerata, Marina Arrufat i Felipe Contreras, van explicar que la voluntat de la formació és “establir una temporada estable de concerts i mantenir un compromís social i pedagògic amb el territori”. Els músics integrants de la Camerata Penedès són deu, Ernest Martínez, Clàudia Farrés, Javier González, Marina Arrufat, Ruben Méndez, Eura Fortuny, Irma Bau, Felipe Contreras i Roberto Ordax, tots ells antics membres de la desapareguda Orquestra de Cambra del Penedpes (OCP). Són deu músics fixos que, en ocasions, comptaran amb col·laboradors i convidats. Depenent de les necessitats del programa que es dugui a terme, es convidaran intèrprets internacionals, intèrprets locals, hi haurà col·laboracions amb escoles de música i amb corals. La seva manera de funcionar és a través d’una cooperativa que han creat tots juts fa un mes i de la qual en formen part tots els músics. Aquest diumenge, però, seran 22 músics a l’escenari i comptaran amb la Polifònica de Vilafranca. I el repertori de solistes el formaran Ulrike Haller (soprano); Marta Cordomí (mezzo); Jorge J. Morata (tenor) i, German de la Riva (baix).

PUBLICITAT

Una aposta cultural

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regul, va refermar l’aposta de l’Ajuntament per la cultura i per la programació estable de música, dansa i teatre. “Esperem que la Camerata Penedès sigui un referent de qualitat al territori i que interactuï amb l’escola municipal de música, que ara acull més de 600 alumnes, i amb les altres escoles i entitats musicals del Penedès, en definitiva, amb el teixit musical del Penedès”, concloia Pere Regull.

El conveni signat preveu l’aportació anual per part de l’Ajuntament de 31.000 euros.

La presentació va finalitzat amb un petit tast musical de dos fragments de La battaglia d’H.F. Biber, un homenatge directe al Penedès, obra dedicada a Bacchus, deu del vi, de les vinyes i de la disbauxa.

Cinc dels membres de la Camerata Penedès

També et pot interessar

Comentaris