Presenten el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix

Imatge del pont del rec de Torrelles de Foix | Diputació de Barcelona
03/02/2020 - 20:00h

S’ha inventariat 240 elements patrimonials dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) ha presentat el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix amb l’inventari d’elements del patrimoni cultural i natural del municipi. Aquesta és una eina essencial per a la protecció i conservació dels bens culturals del territori.

La presentació va tenir lloc a la Sala de plens de l’Ajuntament amb la participació de l’exregidor de Cultura, Jordi Torné i l’actual regidor de Patrimoni, Albert Parellada, encapçalats per l’alcalde Sergi Vallès.

El Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix ha inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 1% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2% documental (fons documentals i d’imatges), un 2% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 3% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Algunes col·laboracions

Aquest Mapa ha estat realitzat per la tècnica Ainhoa Pancorbo, amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca. Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 178 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

També et pot interessar

Comentaris