L’Ajuntament de Calafell lamenta la posada en llibertat dels okupes detinguts

Una de les detencions d’okupes a Calafell. (Foto: ACN)
03/02/2020 - 13:00h

El consistori continuarà amb les mesures per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges

L’Ajuntament de Calafell ha volgut expressar en un comunicat el seu rebuig a la decisió judicial de deixar en llibertat amb càrrecs els sis detinguts en l’operació policial del passat dimecres, 29 de gener, contra els presumptes autors de diversos robatoris al municipi.

Una decisió que el consistori afirma que ha de respectar, però que no comparteix en absolut i que li produeix un profund disgust.

L’alcalde, Ramon Ferré, destaca que “com a Administració no podem fer altra cosa que acatar aquesta decisió. Una altra cosa és que ens agradi, que no ens agrada gens”. En realitat, afegeix Ferré, “estem molt emprenyats. Aquestes detencions han costat una feinada als cossos de seguretat i, novament, ens tornem a quedar tirats per unes lleis inadequades”.

Tanmateix, l’Ajuntament de Calafell no pensa tirar la tovallola i anuncia més mà dura i més mesures contundents contra l’ocupació il·legal conflictiva.

Així, segons remarca el consistori calafellenc, en els darrers dies s’han fet nous talls d’aigua a immobles ocupats que havien punxat la xarxa i en breu començarà a tallar-se també la llum. A més, es tapiaran habitatges per evitar la reocupció, com a mesura provisional en espera que s’hi pugui trobar una sortida dins de la normalitat.

“Els ajuntaments estem a primera línia, donant la cara davant la ciutadania pràcticament sense marge de maniobra. Però quan la policia fa la seva feina, passa allò que tant alimenta una perillosa demagògia populista: que qui se salta la llei, surt més ràpid que no entra”, diu també l’alcalde.

Per buscar de constituir un front comú per la problemàtica de l’ocupació conflictiva, i a més vinculada amb la delinqüència, Ferré ha parlat amb altres alcaldes de municipis propers. Concretament, els del Pacte de Berà.

Aquest grup va néixer per la problemàtica de la carretera N-340, però un cop aconseguida una solució per als peatges de l’autopista AP-7, va decidir continuar funcionant per abordar altres qüestions d’interès comú per als ajuntaments integrants.

“Ens reunirem aquesta setmana per parlar de mesures conjuntes per afrontar aquest greu problema”, diu l’alcalde de Calafell.

Recordem que el passat 29 de gener, un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i de la Policia local va arrestar sis persones que residien als immobles ocupats de la rambla Mossèn Jaume Tobella i del carrer Joan Miró, al nucli del Poble. A més, altres set persones van ser traslladades a dependències policials per tal de ser identificades i interrogades. Se’ls atribueixen tot tipus de delictes contra el patrimoni, com robatoris, furts i estafes.

També et pot interessar

Comentaris