El Col·lectiu ARTS3 presenta “El discret encant de les portes”, a Vilafranca

Avatar
03/02/2020 - 12:00h

La sala dPAS de l’Escorxador mostra 22 fotografies de portes de diferents estils i èpoques

La Sala dPAS de l’Escorxador acollirà aquest divendres dia 7, a les 18h, la inauguracio de l’exposició col·lectiva de fotografia “El discret encant de les portes” a càrrec del Col·lectiu ARTS3. L’exposició, que consta de 22 fotografies, que estaran exposades fins al 7 de març a la Sala dPAS de l’Escorxador.

PUBLICITAT

ARTS3 és un col·lectiu de persones que han coincidit a la Universitat de l’Experiència en Belles Arts. Els uneix la seva dedicació i devoció a l’art, en les diferents modalitats com pintura, fotografia, escultura, dibuix, etc.
Organitza grups de treball, on es planifiquen visites culturals, exposicions, tallers, conferencies i cursos. Posen en comú els seus treballs a fi d’enriquir-se els uns als altres i de ser més crítics amb la seva obra, proposen i escullen els temes per les properes exposicions com és el cas que ens trobem en aquesta mostra.

Les portes formen part dels habitatges des dels seus inicis, com proven per exemple les pintures egípcies. A l’Edat Mitjana van proliferar les portes de metall i la combinació de fusta i metall, materials que encara predominen avui en dia. Ja amb els romans l’arc de triomf representava una porta, i per les muralles i castells fortificats tenien les anomenades portes caladisses. Al llarg dels segles podem veure com cada època ha marcat un estil arquitectònic propi, romànic, gòtic, renaixentista, modernista … El que ha interessat fotogràficament al col·lectiu ARTS3 ha estat copsar el pas del temps i donar rellevància a aquella imatge que ha passat desapercebuda per la majoria i cercant l’ànima dels objectes o persones retratades a través de la càmera.

PUBLICITAT

ARTS3 va escollir el tema de les portes perquè ofereix moltes possibilitats. Cadascú ha volgut aportar una visió diferent. De portes n’hi ha de riques, de pobres, de velles, de noves, d’estils arquitectònics diversos.

L’objectiu de la Sala dPas, situada a la segona planta de l’edifici de l’Escorxador (carrer de l’Escorxador, 21), és la de difondre l’obra d’artistes amateurs o professionals que exposen per primera vegada al nostre municipi.

Els horaris de visita de la Sala dPAS són: de dilluns a divendres de 17 a 20h i els dissabtes de 10 a 13h.

També et pot interessar

Comentaris