Diumenge confluiran a Vilafranca totes les varietats de xató del Penedès

03/02/2020 - 12:41h

La Festa del Xató d’aquest diumenge al matí preveu repartir unes 2.100 racions

La rambla de Sant Francesc de Vilafranca acollirà aquest diumenge la 22a edició de la Festa del Xató, l’única cita del calendari de la Ruta del Xató on es poden degustar les diferents varietats d’aquest popular plat del Penedès i Garraf: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú.

La degustació de Xató es podrà fer entre les 10.30 i les 14.30h i en total se serviran unes 2.100 racions de xató de les diferents varietats en els estands que se situaran a la rambla.

Durant tot el matí, hi haurà activitats a la rambla per a tota la família. A banda dels estands i les taules per a degustacions, hi ha previstos dos tallers infantils, un a les 11h i l’altre a les 12h, per aprendre a fer xató, amb capacitat per a 40 infants cadascun.

Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca o a la web de Turisme. Els participants podran prendre el xató cap a casa i seran obsequiats amb un morter, una mà de morter i un davantal.

El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès col·labora en la gestió de l’estand de xató de Vilafranca i en els tallers infantils, amb la participació d’un mestre xatonaire del gremi.

Serà a les 13h i en la mateixa carpa on es realitzaran els tallers de xató, que podrem gaudir d’un show cooking amb Aina Roglan, finalista del conegut concurs Materchef Junior2, i que ens ensenyarà a preparar uns “Daus de bacallà confitats amb salsa de xató i toc de temporada”.

Aquest any, a partir de les 12h i fins a les 14h, es realitzaran una sèrie de tallers de circ dirigits a tots els públics.

Els preus de les racions i degustacions aquest 2020 són els següents:

  • Tiquet complert: 10€, que inclou 2 racions de Xató, 1 copa, 1 degustació de vi, 1 una ració de pa.
  • 1 copa + degustació de vi: 3€
  • Repetició de degustació de xató: 4€
  • 1 degustació de vi: 2€

A més, durant tot el matí també hi haurà el Mercat d’Artesania, Brocanters i Pintura que estarà situat a les rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora.

També et pot interessar

Comentaris