La Generalitat entrega a la Federació ADF Penedès Garraf el premi ‘Ruralapps’

Un moment de l’entrega del premi
03/02/2020 - 10:02h

És un sistema que permet millorar la seguretat, l’eficiència, la informació i la coordinació entre voluntaris

El museu de la tècnica de Manresa va celebrar fa uns dies per 6è any l’acte de lliurament del premis a la innovació rural ‘PITA’ i ‘Ruralapps’ de la Generalitat de Catalunya.  L’acte va ser presidit per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, que va entregar els premis a tots els guardonats.

El premi ‘Ruralapps’  vol distingir les empreses que han desenvolupat aplicacions mòbils que contribueixen a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer i que acosten aquests sectors a la ciutadania.

La Federació ADF Penedès Garraf va guanyar el primer premi en la modalitat de millor aplicació per a mòbil en la categoria de ciutadania per un sistema que permet millorar la seguretat, l’eficiència, les comunicacions, la informació i la coordinació dels voluntaris de desenvolupen tasques en el medi natural per la prevenció i l’extinció dels incendis forestals.

GEPT és una aplicació que rep el nom de l’abreviació de Gestió d’Emergències  del Punt de Trànsit. Es tracta d’una aplicació que, instal·lada a tots els terminals mòbils dels voluntaris de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal), permet gestionar l’activitat d’aquests voluntaris ens tasques de prevenció d’incendis forestals i millorar la coordinació d’una emergència per incendis  forestals guanyant eficàcia i simplificant molt les tasques de gestió i tramesa d’informació per no col·lapsar altres vies de comunicació com són la xarxa d’emissores de radio.  

Aquest  sistema que permet millorar la seguretat, l’eficiència, les comunicacions, la informació i la coordinació dels voluntaris de desenvolupen tasques en el medi natural. Obtenir dades estadístiques i raports des del centre de control o punt de trànsit de l’emergència. També disposa d’un sistema de missatgeria intern i un sistema de geoposicionament de vehicles i persones.

També et pot interessar

Comentaris