Més bicicletes elèctriques a l’Ajuntament de Vilafranca

Avatar
03/02/2020 - 09:56h

Aquestes bicicletes ajudaran a reduir les emissions de CO2 provocades pels desplaçaments interns dels treballadors municipals

La Diputació de Barcelona ha cedit a l’Ajuntament de Vilafranca dues bicicletes elèctriques perquè puguin ser utilitzades per diferents serveis municipals. Aquestes bicicletes elèctriques se sumen a les dues que ja es tenien des de 2018, i ajudaran a reduir les emissions de CO2 provocades pels desplaçaments interns dels treballadors municipals.

Segons dades del Pla d’Acció per l’Energia i el Clima de Vilafranca, la mobilitat és responsable d’un 50% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) que s’imputen a la ciutat. En el context actual d’emergència climàtica, és urgent un model de mobilitat més sostenible i amb una petjada de carboni menor.

L’Ajuntament de Vilafranca està treballant per reduir les emissions GEH de la flota municipal en base a diferents estratègies: priorització del transport públic i ús del carsharing elèctric (a través d’un acord amb l’empresa MEC Carsharing) en els desplaçaments laborals de treballadors i electes, substitució de desplaçaments de cotxes/motocicletes per desplaçaments en bicicleta, promoció de l’electrificació de la flota de les empreses concessionàries a través dels plecs de contractació i substitució dels vehicles municipals per altres de més eficients.

PUBLICITAT

En relació a aquesta última acció, la Unitat de Serveis ja compta amb un furgó elèctric per a tasques de manteniment, i aquest any n’adquirirà un altre. La Policia local compta amb quatre cotxes híbrids i quatre motos elèctriques, i una patrulla de la policia que es desplaça en bicicleta. També, el passat 2019. També l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca, SA (EMAVSA) ha substituït dos dels seus vehicles de combustió per vehicles elèctrics, i aquest 2020 preveu substituir-ne tres més.

També et pot interessar

Comentaris