L’Aula de Cultura del Berger Balaguer presenta una col·lectiva amb artistes de renom

31/01/2020 - 06:00h

9 artistes interpreten, des de diferents punts de vista i estils molt diversos, obres de la mateixa temàtica: el viatge

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà fins l’1 de març una exposició col·lectiva de 9 artistes que interpreten, des de diferents punts de vista i estils molt diversos, obres de la mateixa temàtica: el viatge.

“Bon Voyage!” és el títol de la mostra en què participen 9 artistes reconeguts amb una dilatada trajectòria artística i amb obres a fires i galeries d’arreu del país i a l’estranger i que són: Josep Moscardó, Jordi Pinto, Fernando Alday, Albert Alís, Lluís Puiggròs, Frank Jensen, Fernando Lozano, Lluc Queralt i Àlex Prunes.

En aquesta mostra es podran veure 25 obres, totes amb un mateix fil conductor: la temàtica del viatge, interpretada des de punts de vista i estils molt diversos per tal d’oferir als seus visitants un espectacle visual no només intel·lectualment excitant sinó també accessible a tot tipus de públic. Obres que transporten el visitant a molts indrets i conviden a recordar llocs i espais que alguna vegada hem vist o hem volgut conèixer.

Noms destacats

D’entre tots els artistes destaca Josep Moscardó. La seva obra penetra en la complexitat del color i la llum tant en atmosferes de dia com de nit. La seva pintura, amb referències fauves, es mostra expressiva i dialogant, entenedora, oberta a la presencia de la figura i del paisatge urbà. Moscardó recorre sovint a la comprensió de l’espai, tot reordenant alguns referents geogràfics i jugant amb els diferents plans de composició; aquest aspecte lúdic és una altra de les característiques de la seva obra, que reflecteix la seva mirada optimista, vital i poètica sobre els fets quotidians.

L’obra de Jordi Pinto provoca un somriure per la simpatia que transmet en les formes de les figures i els paisatges i pel color utilitzat, que aplica a manera d’intuïció i converteix la pintura en màgia. Més enllà del reflex de les geometries utòpiques i d’uns personatges sense fisonomia, les imatges de Pinto ens fan viatjar cap a unes escenografies màgiques de colors vius que oculten un univers personal i meditat. Les seves obres estan plenes de simbologies heterogènies sota d’un llenguatge personal que fusiona la il·lustració infantil, el cubisme i la pintura metafísica.

Els treballs artístics de Fernando Alday aborden el pas del temps a través dels collages. Els documents, els papers antics i la tinta medieval que utilitza per compondre’ls expressen materialment la importància del passat però per fer-nos prendre consciència del present com a veritable motor vital. La seva pintura parla de color, textura equilibri, però també d’allò efímer d’uns materials als que torna a la vida en un acte íntim.

Una col·lectiva que ajuda a conèixer la diversitat d’estils i formes de veure aquest món a través de l’art plàstic i el dibuix.

La mostra, recentment exposada a la galeria d’art Anquin’s, arriba a Vilafranca amb algunes obres noves incorporades a la seva col·laboració. Obrirà portes avui, a les 18h, amb accés lliure i gratuït per a tothom fins l’1 de març de 2020, en horari de dijous a dissabte de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

També et pot interessar

Comentaris