Una família vulnerable de Bellvei, en risc de desnonament immediat

Els afectats per aquest nou cas de desnonament al Penedès. (Foto: RTV El Vendrell)
30/01/2020 - 18:00h

Dimecres que ve, dia 5 de febrer, es poden veure al carrer perquè no se’ls renova el contracte de lloguer social

El Sindicat de Llogaters del Penedès ha fet públic aquest dijous un nou cas de desnonament immediat d’una família penedesenca que considera injust, “lamentable i massa habitual”.

Es tracta de la situació que pateix una parella de Bellvei -l’Antonio, aturat de llarga durada, i l’Eulàlia, convalescent d’una operació de càncer-, que viu des de fa 20 anys en una casa del carrer Lluís Companys d’aquesta població del Baix Penedès i que el 2012 van signar amb el Banc de Sabadell un contracte lloguer social, pel sistema de dació en pagament atès que no podien fer front a la hipoteca.

D’acord amb el que ha explicat el Sindicat de Llogaters del Penedès, l’abril del 2019 el banc va comunicar a la família que no els renovava el contracte social després del seu venciment i ara se’ls fa fora de la casa. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 del Vendrell ha fixat per dimecres 5 de febrer, a les 11h, l’execució del desnonament.

El Sindicat de Llogaters del Penedès critica que ara, després que la família perdés la inversió que va fer per adquirir una casa pròpia i hagués signat la dació en pagament per no veure’s ofegada per les quotes de la hipoteca, “es troba que l’obra social del banc ja ha finalitzat i l’entitat de crèdit els fa fora per fer negoci amb la seva casa”.

Tot i els esforços de la parella per trobar un habitatge alternatiu, fins i tot amb la intervenció dels serveis socials i de l’Ajuntament de Bellvei, asseguren que no tenen un altre lloc per anar a viure.

Des del Sindicat de Llogaters del Penedès es denuncia aquest nou cas “com a conseqüència de la finalització de la segona onada de contractes socials firmats per la banca i que actualment afecta a moltes poblacions de Catalunya”.

“En molts casos són famílies amb risc d’exclusió social que viuen en precari”, continua el sindicat, les quals “no tenen sortida i es troben a uns banquers disposats a tancar els habitatges, deixant-los buits, o a fer negoci i deixar a les famílies desemparades”.

“Per aquest motiu, des del sindicat lluitem i lluitarem per aturar aquest tipus de pràctiques dels grans tenidors”, conclou la mateixa entitat que treballa per aconseguir lloguers socials per a les persones econòmicament més vulnerables.

Comentaris