La Diputació presenta a Vilafranca el seu catàleg de serveis educatius

30/01/2020 - 15:59h

El recurs més demanat pel govern vilafranquí és suport econòmic per sostenir les llars municipals d’infants i l’Escola Municipal de Música

Aquest dimecres a la tarda l’edifici de l’Enològica de Vilafranca va acollir una trobada de regidors i regidores d’Educació dels municipis de l’Alt Penedès i el Garraf convocats per l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, en que l’ens provincial va presentar el Catàleg de Serveis i el Pla d’Actuació del mandat en matèria d’educació. L’acte va comptar amb la presència del diputat de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Alfredo Vega, i de tècnics de l’àrea.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, va fer d’amfitriona de l’acte agraint l’oportunitat que la Diputació “ens dona per conèixer les seves línies estratègiques que volen impulsar per als municipis en matèria d’educació”.

La regidora destacava que sobretot el que es demana a la Diputació des de Vilafranca és “suport econòmic al sosteniment de les llars municipals d’infants i de l’Escola Municipal de Música. La Diputació també ens ha donat suport al projecte Transitar, a l’orientació educativa al llarg de la vida i per posar en marxa una aula multisensorial a la llar Lola Anglada. I també es important la informació que rebem a través del cercles de comparació intermunicipal on sempre sortim molt ben parats. Som un els ajuntaments que inverteix més recursos en l’àmbit educatiu”.

Xell Montserrat afirmava que l’ajuntament de Vilafranca comparteix les línies  de la Diputació “en tot allò que és la formació al llarg de la vida i en el treball per reduir la taxa d’abandonament escolar, que arriba al 20% i que com a societat tenim el repte de reduir. Treballem per l’equitat, per la igualtat d’oportunitats i per millorar l’èxit educatiu de tot l’alumnat”.

Per la seva banda el diputat Alfredo Vega, exposava les tres línies estratègiques que impulsa la Diputació: recursos econòmics, recursos tècnics i catàleg de material de préstec.

“Per aquest curs volem posar l’accent en l’equitat per aconseguir la igualtat d’oportunitats. Tothom té dret però no tothom hi arriba des de les mateixes oportunitats. Per això volem lluitar contra l’abandonament prematur i el fracàs escolar, incidir en l’orientació perquè les persones puguin navegar en un molt on hi ha moltes oportunitats però també molta facilitat per perdre’s. Hem de recuperar tots aquests joves que abandonen perquè tornin al sistema, perquè el projecte educatiu de la persona és l’element més important per construir un projecte vital”, exposava el diputat.

També et pot interessar

Comentaris