L’espai jove de la Nau compleix un any amb més de 8.000 usuaris

30/01/2020 - 13:02h

El dissabte 8 de febrer se celebra l’aniversari amb una jornada de portes obertes, un vermut i el concert de La Clicka Pika i Tribade

Al mes de febrer l’espai jove La Nau compleix 1 any. Per tal de celebrar-ho, el dissabte 8 de febrer s’han programat diferents activitats. Amb la intenció de donar a conèixer l’espai a tota ciutadania, es portarà a terme una jornada de portes obertes amb dues visites guiades, una a les 10.30h i l’altre a les 11h. A través d’un audiovisual, s’explicarà el disseny de l’equipament i el seu procés de creació, fet a partir de la participació dels joves. També es podran visitar els diferents espais i hi haurà un visionat de les activitats que s’han programat durant el primer any de funcionament. A les 12h, es farà un altre sessió destinada a les entitats i col·lectius de joves, enfocada a donar a conèixer tots els recursos i serveis que s’hi ofereix, i així reforçar els usos potencials que en poden fer.

Seguidament, a les 12.30 hores, sortirà la xaranga “Sideral Brass Band” des del mercat del dissabte, que recorrerà el centre de la vila fins a La Nau, on hi haurà un vermut a les 13 hores.

Al vespre els i les joves de més de 16 anys podran gaudir del concert gratuït de “La Clicka Pika” i de “Tribade”. L’aforament serà limitat a 250 persones, per això per tal d’accedir-hi es necessitarà una invitació. Podeu consultar la web de Joventut per a saber com aconseguir-la. La data límit per a adquirir-les és el dijous 6 de febrer.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, ha valorat molt positivament el primer any de funcionament de La Nau. Medialdea ha explicat que “de febrer a desembre de 2019 s’han registrat 8.166 usuaris i s’han programat un total de 114 activitats”. Els mesos amb més afluència han estat juliol i octubre, 1.373 i 1.001 usuaris respectivament i els espais que més s’utilitzen són la sala de moviment per fer activitats de ball, teatre etc…, els bucs d’assaig i la sala de creació per a la programació cultural.

Les activitats més destacades que s’hi han realitzat són “La Nau Cooltura” amb les Escenes Fresques a l’estiu, pensades per a joves majors d’edat i els Happy Fridays, per a joves de 13 a 17 anys, com així mateix el projecte “La Nau Reflexiona”.

El regidor Medialdea ha subratllat que “feia molt temps que Vilafranca no disposava d’un espai per a joves. Així aquest primer any hem estrenat un nou equipament, amb tot el que això comporta i hem format un equip de professionals propi. Ha estat un any d’aprenentatge i coneixement del personal i del propi espai”. El tècnic de Joventut, Ruben Calvo, ha manifestat que el repte que es marquen des de “La Nau” és “que les activitats que s’hi facin, siguin impulsades pels propis usuaris i així poder-nos anar adaptant als canvis constants que experimenten els joves”.

També et pot interessar

Comentaris