Nova edició del ‘Vilabicis Solidàries’

Avatar
30/01/2020 - 12:29h

És un projecte pedagògic que planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les i donar-les a les cooperatives d’iniciativa social

L’alumnat de l’especialitat Auxiliar de fabricació mecànica del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca endega una nova edició del projecte VilaBicis Solidàries amb la campanya de recollida de bicis en desús.

VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les i donar-les a les cooperatives d’iniciativa social Actua i Nou Set, que les destinaran a persones amb dificultats de transport per arribar al seu lloc de treball o centre de formació.

Dins de l’àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i  la mobilitat sostenible i s’afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades. A més, el projecte està centrat amb l’alumnat afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, metodològiques i personals. D’acord amb aquest objectiu,  els alumnes han simulat una empresa creant departaments de comunicació, logística i producció, liderats per ells mateixos.

PUBLICITAT

Com a novetat, aquest any s’inicia una col·laboració per donar bicicletes a escoles públiques de Vilafranca. Els alumnes del PTT també realitzaran un taller a aquestes escoles on parlaran d’aspectes mediambientals, introduiran principis de mecànica bàsica per al manteniment de les bicicletes i acompanyaran als infants en el procés d’aprendre a circular.

El punt de recollida de bicicletes en desús s’estableix a l’Institut Alt Penedès, de dilluns a dijous  de 10.30 a 14h, o en un altre horari a concertar al telèfon 626656872 (que està operatiu de dilluns a dijous de 10.30 a 14.30h) o mitjançant el correu trodriguez@vilafranca.org). Es demanen bicicletes per a adults i per a infants de 10 a 12 anys.

El Programa de Transició al Treball es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris