Els veïns desallotjats de l’edifici de la Girada de Vilafranca podrien estar fora de casa un mes

30/01/2020 - 09:56h

Des de l’Ajuntament es destaca que el bloc és propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge

Els veïns desallotjats dissabte a la tarda per un incendi en un edifici del barri de la Girada de Vilafranca no podran tornar a casa, almenys en la seva totalitat, fins d’aquí a un mes.

Això és el que ha explicat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, aquest dijous al matí en una compareixença especial davant els mitjans de comunicació juntament amb el regidor de serveis socials Ramon Zaballa.

Des del govern s’ha volgut deixar clar que l’edifici és propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge i que, per tant, és aquest ens el responsable final de la gestió de l’incendi, que es va produir a la zona de comptadors provocat per la connexió il·legal que havien fet uns antics okupes. Segons Regull, si la caixa del quadre elèctric “hagués estat tancada, l’incendi no hauria passat o, com a mínim, hauria estat més dificil”.

Regull ha deixat clar que ara no hi ha okupes en aquest bloc sinó que la majoria de famílies que viuen en els 20 pisos són usuàries de serveis socials. S’ha de destacar que dels 20 habitatges, 4 estan gestionats per l’Ajuntament tot i que no en té la propietat.

Ramon Zaballa ha explicat que el govern ha estat “des del minut zero” al costat de les famílies i que per això estan prenent diferents mesures per ajudar-les. Així, ha destacat l’obertura mentre duri la situació d’emergència de l’alberg municipal amb servei d’esmorzar, dinar i sopar; el servei de bugaderia; la vigilància de l’edifici 24 hores per evitar robatoris; el pagament de les beques menjador per les famílies que portin els seus fills en escoles de la Girada per evitar masses desplaçaments des de l’alberg i l’atenció prioritària d’aquestes famílies per part de serveis socials.

A més a més des del govern s’ha netejat dos cops l’escala i s’ha volgut puntualitzar que l’edifici no pateix danys estructurals i, per tant, s’hi pot entrar tot i que no hi ha llum ni gas.

Des del govern s’ha destacat que s’estan posant tots els recursos disponibles “per atendre a gent que viu en un edifici que no és propietat de l’ajuntament”.

Pere Regull ha volgut denunciar una vegada més les poques eines que tenen els ajuntaments per lluitar contra les ocupacions i ha exigit més eines i lleis que els facilitin lluitar contra un problema cada cop més recurrent.

Ara des del govern s’està pressionant a Adigsa perquè busqui una solució alternativa a l’alberg municipal ja que entenen que aquest no és on les famílies haurien d’estar durant un mes.

També et pot interessar

Comentaris