Doble presentació a Sant Sadurní i Vilafranca de la novel·la “Terra de Marca”

Els dos autors, envoltats pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, a la dreta, i el consell de cultura del CCAP, Antoni Romeu.
28/01/2020 - 16:00h

Una novel·la històrica ambientada al Penedès escrita a quatre mans pels riudebitllencs, Jordi Romeu Carol i Jaume Font

Aquest divendres, a les 19 hores i a la biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní i dijous de la setmana que ve, dia 6 de febrer, a la mateixa hora, però a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es presentarà la novel·la Terra de Marca (Editorial Gregal), una obra feta a quatre mans pels riudebitllencs Jordi Romeu Carol i Jaume Font.

Ambientada al Penedès és una novel·la històrica de ficció que se situa a l’any 947 dC, quan el prior Ponç visita les terres sempre perilloses de la marca penedesenca per trobar un indret on edificar un nou priorat benedictí. Ho fa per ordre expressa de l’abat Gotmar de Sant Cugat i del comte Sunyer de Barcelona. La rebuda per part dels senyors de les terres, però, no serà tan entusiasta com esperava. L’amenaça de les hosts sarraïnes i la necessitat de més homes per al seu territori fan que els senyors siguin reticents a aportar terres i diners per a tal fi. La història parla del naixement d’una nació i de les dificultats que els homes d’aquells temps van tenir per edificar-la. Parla d’uns moments de tensió fronterera i de disputes constants pel territori. De guerrers, de monjos i pagesos que lluiten per construir un nou país. Una novel·la on hi passen moltes coses amb conflictes interns on l’amor, l’odi i els dubtes van entrellaçant una història de com podria ser la vida al territori.

La idea és que Terra de Marca sigui l’inici d’una trilogia. Aquesta semana es va presentar la novel·la als mitjans de comunicació en un acte amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas i el consell de cultura del CCAP, Antoni Romeu.

També et pot interessar

Comentaris