ERC critica el projecte de reforma de l’estació de Vilafranca

ERC considera que el govern de Vilafranca no ha estat responsable en la gestió del nou projecte d’estació de tren
27/01/2020 - 19:06h

Els republicans també titllen “d’irresponsable” el govern municipal perquè, segons ells, “s’han conformat amb un projecte molt pobre”

El grup municipal d’ERC a Vilafranca ha fet una valoració negativa del projecte de reforma que Adif vol fer de l’estació de tren de la vila i que, segons ells, el govern els hi va mostrar en comissions informatives després de presentar-lo a la premsa en roda de premsa i sense voluntat de fer cap tipus de petició per millorar el projecte.

Els republicans consideren que el pla de reforma “és un pedaç de 3,6 milions d’euros que no arreglarà les mancances de l’estació i que perjudicarà més que beneficiarà”.

ERC critica que la previsió sigui construir un edifici annex de vidre quan l’estació de trens de Vilafranca “és un edifici patrimonial on no es pot fer qualsevol actuació”.

Segons els republicans, a més, el pas que ara connecta el Molí d’en Rovira amb el centre – a través de l’estació- passarà a ser molt més estret i critiquen que les persones que vulguin accedir a les vies des de la banda del carrer Comerç, amb la nova estació “hauran d’anar fins a l’entrada de l’estació per, després, tornar, perquè hi haurà dos passadissos estrets, un per cada sentit”.

El regidor Pere Sàbat ha lamentat també que el nou projecte no solucioni “els problemes d’accessibilitat ja que cada dos per tres els ascensors no van i les persones amb mobilitat reduïda no tenen alternativa per poder arribar a les vies, cosa que tampoc passarà amb la nova estació”.

La portaveu d’ERC, Mònica Hill, considera que, a banda de les deficiències del nou projecte, el govern municipal ha tingut una actitud “irresponsable i conformista” ja que, segons Hill, a les comissions informatives se’ls va dir que no s’havia presentat cap esmena al projecte ni proposta de millora.

“L’actitud ha estat molt decebedora i creiem que es perd una oportunitat de reformar un dels eixos principals de Vilafranca”, comenta Hill al mateix temps que apunta que els van dir al govern que traslladés a Adif la disconformitat dels republicans amb el projecte i que estarien al costat del govern “en qualsevol mesura de pressió per millorar la proposta de nova estació”.

Segons Hill, el govern els va comentar que l’important era que es licités el projecte, cosa que ja ha passat, i que després es podrien fer les modificacions oportunes, cosa que els republicans on veuen clar perquè, normalment “quan un projecte està licitat ja no es poden fer canvis”.

També et pot interessar

Comentaris