Veïns de les Masies de Sant Miquel de Banyeres impedeixen un robatori al jaciment iber

Imatge d’arxiu d’una excavació al jaciment iber de Banyeres del Penedès. (Foto: Ajuntament)
27/01/2020 - 17:12h

Un home rondava la zona arqueològica amb un detector de metalls

Uns veïns del barri de les Masies de Sant Miquel de Banyeres del Penedès van evitar un robatori a la zona arqueològica del jaciment iber que amaga el subsòl de l’indret.

Els fets van succeir entre la important ciutat ibèrica per excavar i la necròpolis de les Masies de Sant Miquel, segons ha informat l’Ajuntament de Banyeres del Penedès.

Els mateixos veïns van ser els que van veure que hi havia un home rondant per la zona arqueològica amb un detector de metalls.

L’alcaldessa de barri de les Masies de Sant Miquel, Jenny Batet, va avisar als Mossos d’Esquadra, els quals es van personar ràpidament a la zona i van enxampar aquest home sospitós prop de la necròpolis i amb diverses restes de ceràmica i metall a les butxaques, les quals va haver d’entregar.

Finalment els Mossos li van confiscar el detector de metalls i li van posar una multa de 300 euros.

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach ha indicat que “gràcies a la col·laboració ciutadana ha estat possible que el nostre patrimoni estigui una mica més protegit”. Així mateix, ha afegit que “des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès volem agrair l’eficiència i rapidesa dels Mossos d’Esquadra, així com la col·laboració dels veïns i veïnes de les Masies de Sant Miquel”.

Benach ha aprofitat per recordar que des de finals del mes passat els terrenys del jaciment ja són municipals i que s’està treballant pel seu tancament, precisament, entre d’altres motius, per evitar robatoris de restes arqueològiques com pretenia l’home enxampat a l’indret.

També et pot interessar

Comentaris