El Vendrell inicia la capitalitat de la cultura catalana

Presentació de l’acte d’aquest dissabte al vespre que inicia el Vendrell 2020 com a capital de la cultura catalana.
25/01/2020 - 08:00h

Aquest dissabte al vespre té lloc l’acte inaugural de la programació per a tot el 2020

Avui dissabte es donarà el tret de sortida dels actes de la programació del Vendrell com a capital de la cultura catalana d’aquest 2020.

Amb el lema “Som capital”, l’acte inaugural tindrà lloc a les 19.30h a la plaça Francesc Macià. S’iniciarà amb l’himne El Vendrell 2020, amb música de Carlota Baldrís i lletra de Gemma Ventura; la projecció d’un videoclip fet per Edgar Toldrà i Julià Albornà –amb producció d’Anna Urpí i enregistrat per Jesús Rovira i Oriol Padrós, autor aquest darrer també de la mescla i mastering–; l’espectacle audiovisual Som Capital, el qual consistirà en un mapping d’exhibició de llum i imatges en 3D a la façana posterior de l’església parroquial del Vendrell, i un espectacle final pirotècnic que consistirà en l’encesa del campanar per recordar que aquest és un dels elements més emblemàtics de la festa major de finals de juliol.


L’acte inaugural comptarà amb les dues compositores de l’himne i hi haurà els intèrprets, que són el grup Lax’n’Busto, amb l’històric cantant fundador Pemi Fortuny al capdavant i Anna Urpí al piano i autora dels arranjaments de la peça; i les corals El Petit Estel i Cor Joves Veus (amb direcció de Xavi Solé), el Cor Orfeó Parroquial (dirigit per Jordi Solé), la Coral Polifònica Joan Toldrà (dirigida per Francesc Minguella i Judith Barros) i els cors Zóngora i Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), a càrrec de Montse Meneses.

Capitalitat participativa

La regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha destacat que hi ha la voluntat que la capitalitat cultural catalana de la vila “sigui el més participativa possible i ens representi a tots i a totes”, i és per això que s’ha programat l’acte d’inauguració al carrer, “on és la gent” i que permetrà potenciar, per exemple, un aspecte menys conegut de l’església parroquial com són els vitralls de l’artista Josep Maria Jujol.

“A partir del lema, ‘Som capital’, volem que tothom s’hi senti representat i que s’ho cregui. Volem que la capitalitat sigui molt participativa i que això ja quedi palès en l’acte inaugural”, ha dit també Vaquero, que remarca que la capitalitat “arribarà a tots els indrets i equipaments del Vendrell”.

La mateixa regidora ha apuntat que les activitats al llarg de l’any s’englobaran en quatre grans eixos temàtics –Gastronomia, Lletres, Art i Patrimoni–, i que la programació que s’hi inclourà serà transversal, amb la implicació de diverses regidories municipals i de desenes d’entitats socials.

Tots els actes s’aniran anunciant a mesura que s’estiguin concretant, molts dels quals amb la implicació de les entitats locals del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris