Suspesa la licitació del servei de transport urbà de Cunit

La travessia urbana pel municipi de Cunit. (Foto: Ajuntament de Cunit)
23/01/2020 - 22:00h

L’Ajuntament lamenta la decissió provisional del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès la licitació en curs del servei de transport urbà al municipi de Cunit, la qual cosa ha estat rebuda per l’Ajuntament de Cunit “amb desgrat”.

El consistori cunitenc explica que la mesura és provisional fins la resolució definitiva (que pot trigar fins a 3 mesos) i ve motivada per un recurs interposat per la Federació Empresarial de Auto Transporte en relació a la totalitat del quilometratge anual que realitza el servei.

L’Ajuntament de Cunit recorda que va licitar el servei amb un màxim de 50.000 quilòmetres anuals i que si el servei superava aquest topall, caldria un altre tipus de licitació que trigaria més mesos. “El recurs pretén concretar els quilòmetres anuals del servei”, explica l’administració local de Cunit.

L’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, lamenta aquesta decisió perquè considera que “per Cunit i per la ciutadania, el servei de bus urbà és molt important en el seu dia a dia”.

“Des del govern vam apostar des del primer dia per tirar-lo endavant tal i com hem explicat als veïns i veïnes. El govern de Cunit continuem amb la fermesa de recuperar-lo i posar-lo al servei de la ciutadania”, afegeix Dolors Carreras.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat i Transports Públics, José Manuel Cabada, destaca que “la nostra prioritat era i és posar en marxa el servei per a millorar la mobilitat de la ciutadania dins del terme.  Ja hem recollit opinions i suggeriments dels veïns i veïnes, que tindrem en compte i seguim amb la voluntat de que sigui una realitat “.

El servei urbà de Cunit que vol licitar l’Ajuntament contempla, com a novetat, la coordinació d’horaris amb equipaments com el CAP, l’Institut i el servei ferroviari de Rodalies i, a més, la integració tarifària a l’ATM.

Segons va informar el consistori de Cunit el mes de novembre passat, el servei per licitar començarà i finalitzarà en una marquesina a l’estació de tren i hi haurà mitja dotzena de trajectes diaris amb bus, 4 dels quals arribaran fins a la urbanització Costa Cunit.

Els trajectes es completaran en uns 45 minuts, 10 minuts menys si no van fins a Costa Cunit.

L’Ajuntament de Cunit, en compliment de la mesura provisional, ja ha presentat la documentació requerida i ha notificat a les empreses licitadores aquesta suspensió.

L’anunci del nou servei públic es va fer el novembre passat.

També et pot interessar

Comentaris