Vinseum suma la xifra més alta de visitants de les dues últimes dècades amb 36.507

D’esquerra a dreta, Laia Pérez, Xavier Fornos, director de Vinseum, Ricard Rafecas, regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i Jordi Ribas | 3d8
22/01/2020 - 16:00h

L’exposició permanent del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya va rebre 9.555 visitants el 2019

Vinseum ha fet aquesta setmana el balanç de l’activitat cultural programada durant el 2019 un any que ha acollit fins a 36.507 visitants, una xifra rècord des de l’any 2000. Segons va explicar el director de Vinseum, Xavier Fornos, la clau d’aquestes bones dades rau en l’increment de públics de les exposicions temporals i de l’activitat cultural del museu. L’actual exposició permanent registra la segona millor dada des de la seva inauguració, l’any 2012, arribant als 9.555 visitants. Pel que fa a l’origen dels visitants, enguany es mantenen els percentatges de l’any anterior. El públic català continua sent el majoritari, sumant el 76% (35% del Penedès i 41% la resta de Catalunya). El percentatge de visitants estrangers al museu és d’un 19% del total.

En l’apartat de les exposicions temporals, un total de 8.492 persones han visitat les cinc propostes que Vinseum va programar durant l’any passat, 3 de les quals eren de producció pròpia. Les exposicions més vistes van ser “Sireni 6 Co”, amb 3.877 visitants, “Ossos, un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”, amb 1.987 visitants i “Mercader Miret, l’ofici d’artista”, amb 1.918 visitants.

Amb tot la pujada més significativa durant el 2019 es va registrar en les activitats culturals amb un increment d’un miler de persones més. Així, tot i que l’any 2018 la xifra d’espectadors es va incrementar amb un 34% amb 17.600 persones, enguany s’arriba a la xifra de 18.460 persones. Aquesta xifra és el resultat de mantenir els resultats del festival de filosofia Vilapensa en la seva segona edició, amb 3.914 espectadors, a l’igual que la novena edició del Most Festival amb un total de 5.300 espectadors i els 5.700 alumnes que van visitar el museu, amb un increment del 21% respecte al 2018.

376 actes culturals

Durant el 2019 Vinseum va acollir un total de 376 actes culturals dels quals 322 van ser propis o coproduïts i 54 organitzats per entitats externes. En comparació amb l’any anterior el museu ha incrementat la seva programació pròpia en 68 actes addicionals.

A la roda de premsa de presentació el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, va realçar la tasca de l’equip humà de Vinseum tot destacant l’èxit de visitants i la proposta de l’equipament cultural.

Propostes per al 2020

Pel que a la programació cultural per aquest any de Vinseum, Jordi Ribas, responsable d’activitats culturals va explicar que l’any estarà marcat per quatre exposicions a la Capella del Vinseum i que hi haurà tres esdeveniments importants que atrauen la major part de públic com són el VilaPensa, el Dia Internacional dels Museus i el Most Festival. La programació també mantindrà els cicles oberts com ara #llibresdevi, La nostra vitis i Amics en Ruta. Un any on s’oferiran noves propostes per promoure els vins dels cellers Amics d’Honor de Vinseum i el museu també continuarà treballant amb les entitats per acollir programacions o activitats com JazzClub Vilafranca, el Festival EVA, el Centre Excursionista del Penedès, les Tertúlies a la Terrassa, els Juliols de la UB, la festa major, etc…

Finalment, Laia Pérez, responsable del servei educatiu de Vinseum va detallar que aquest any continuarà en marxa el programa “Escola Amiga” que assaja noves fórmules de relació amb les escoles de la vila i de la comarca que actualment ja en són 24. La intenció és que les escoles reactivin els recursos que els hi pot oferir el museu més enllà de les activitats pensades expressament per a elles i que les propostes que sorgeixin d’aquestes noves col·laboracions permetin generar nous projectes que reforcin encara mes la dimensió pedagògica del museu.

També et pot interessar

Comentaris