Dos despreniments de façana, incidències destacades en les últimes 24 hores pel temporal a Vilafranca

Avatar
22/01/2020 - 10:48h

A banda s’han produït desperfectes per caiguda d’arbres, tanques, planxes metàl·liques, teules i despreniments d’uralites, entre altres

El Gloria, el temporal de pluja, vent i neu al litoral mediterrani,  ha deixat en les últimes hores noves incidències a Vilafranca. Concretament, en les últimes 24 hores, dues de les més destacades han estat dos despreniments de façana. En un d’ells els Bombers han sanejat la façana i la Policia Local ha col·locat tanques perimetrals de seguretat i la grua municipal ha desplaçat dos vehicles per evitar danys imminents.

PUBLICITAT

En el segon servei per despreniment de façana, amb perill per als vianants, la Policia Local encinta i delimita la zona per seguretat . A causa del col·lapse de Bombers, es contacta amb el propietari de la finca i aquest particularment contracta una grua privada per sanejar la zona afectada. S’identifiquen els propietaris i posteriorment s’envien correus a Serveis Urbanístics per al seu coneixement i valoració tècnica.

A banda, en les últimes 24 hores, s’han realitzat vuit serveis per arbres tombats, caiguts i/o branques trencades solucionat amb l’ajuda de Bombers, Nou Verd, Unitat de Serveis i Policia Local conjuntament amb ciutadans que retiren alguns del mig de la circulació.

També vuit serveis per planxes metàl·liques perimetrals sortides de la seva guia les quals queden assegurades per Policia Local i d’altres pendent per la Unitat de Serveis.

PUBLICITAT

Set serveis per caigudes de teules i despreniments d’uralites, algunes queden sanejades per Bombers, d’altres pels propietaris i d’altres que no revesteixen perill i quatre serveis per caigudes de petites torretes, antena de TV que resta assegurada pel propietari i filtracions d’aigua a particulars.

A més a més, altres incidències són un cablejat d’enllumenat penjant amb perill pels vianants i vehicles, pel qual es talla la circulació durant la matinada fins que la companyia SECE ho solventa. També diverses planxes perimetrals d’una obra resten penjades i amb perill pels vianants. Bombers han d’assegurar la zona i es contacta amb la promotora que es compromet de finalitzar-ho correctament

Una altra incidència és una pèrgola penjant d’un tercer pis i restes que han caigut i han danyat un vehicle estacionat. Bombers no pot atendre el servei i Policia Local col·labora amb el propietari per assegurar-lo correctament fins la seva reparació. El propietari del vehicle i de l’immoble es posen en contacte per traspassar-se dades per les asseguradores.

Des de la policia s’explica també que la tanca perimetral del dipòsit de vehicles de Policia Local resta despenjada amb perill per la resta d’usuaris de la via i la Unitat de Serveis queda assabentada i li donen prioritat per la seva reparació.

Finalment s’apunta que la uralita d’una antiga fàbrica abandonada del carrer Melió torna a despenjar-se, motiu pel qual es tornen a col·locar tanques de protecció de la zona tal i com havia indicat Bombers i resta sota la seva valoració.

Per altra banda, Protecció Civil ha pujat el Pla INUNCAT a fase d’emergència per l’arribada d’un nou front de pluges aquesta tarda.

Es manté, també, la recomanació d’evitar la mobilitat interurbana per evitar posar-se en situacions de risc. En tot cas, si no podeu evitar o ajornar els vostres desplaçaments tingueu present que la pluja augmenta el risc d’accident de trànsit per la reducció de la visibilitat i l’aigua a l’asfalt i recomanem seguir aquests consells:

  • modera velocitat, la pluja augmenta el temps de frenada
  • augmenta distància seguretat amb el vehicle que tens al davant per evitar encalços
  • no facis avançaments si la visió és reduïda
  • si tens problemes de visibilitat, atura el vehicle i senyalitza la posició
  • en cas d’hidroplanatge (aquaplàning) si disposes d’ABS, frena amb decisió fins que t’aturis, i si el vehicle no està equipat amb aquest dispositiu, frena de forma suau i redueix les marxes per no bloquejar ni la direcció ni les rodes.
  • En cas d’haver de travessar un bassal gran per l’acumulació d’aigua, circula amb primera marxa i lentament
  • Es recomana no travessar zones inundables encara que semblin de poca profunditat, perquè pots ser arrossegat fàcilment pel corrent

No intenteu travessar mai, ni a peu ni amb vehicle, zones amb acumulació d’aigua, inclòs l’entorn urbà, ni ponts on l’aigua estigui prop de la via.

També et pot interessar

Comentaris