Arbres caiguts i fort onatge, efectes de la borrasca Gloria al Baix Penedès

Un dels efectes del temporal de vent, aigua i mala mar al Vendrell (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Ricard Vinyals
21/01/2020 - 12:56h

Les principals afectacions d’aquest dilluns han estat fins al moment a causa del vent

La comarca del Baix Penedès no s’escapa dels efectes del temporal de pluja, vent i mala mar, amb fort onatge, que està provocant la borrasca Gloria al seu pas pel país.

Pel que fa al municipi del Vendrell, els principals efectes pel vent van ser aquest dilluns, segons ha informat l’Ajuntament per les incidències detectades per la Policia Local del Vendrell.

Així, per exemple, els veïns van avisar del perill de caiguda d’una plantxa metàl·lica al carrer Narcís Monturiol, d’una claraboia a la plaça Orient i d’un fanal de l’enllumenat públic al carrer Estiu; i al carrer Oto Ferrer cantonada amb el del Dr.Robert volaven planxes i queien al carrer, aquest dilluns al vespre.

PUBLICITAT

També va ser remarcable la caiguda d’un tros de mur pel vent a l’avinguda Letamendi i un altre al carrer Santa Isabel; la caiguda de diversos arbres, per exemple, als carrers Jonquills i Zurbaran -a més d’haver de tallar una branca de grans dimensions a punt de caure a l’avinguda Brisamar-; de troços de façana, per exemple, al carrer Roquetes cantonada amb el carrer Anoia; i d’un tendal al carrer Roquetes, entre d’altres elements.

Tallada la Cala Berenguer i esfondrament

Com acostuma a passar en dies de temporal com el d’aquest episodi, a primera hora d’aquest dimarts al matí la Policia Local del Vendrell ha tallat l’accés a la Cala Berenguer.

PUBLICITAT

I aquest dimarts, fins el moment, també ha destacat la incidència d’un esfondrament parcial d’elements d’un balcó en un edifici al carrer Baix Camp, 29 però que també ha afectat l’edifici del carrer Mas d’en Gual, 34-38. El succés ha estat de matinada, minuts abans de la una i els bombers hi han treballat una hora.

Calafell

Quant al municipi de Calafell, a banda d’algun arbre caigut aquest dilluns, destaca aquest dimarts al matí l’ensorrament d’un tros de mur en un immoble al carrer Nervión de Segur. No hi ha afectacions personals en cap cas.

Les onades més importants a Cunit des del 1988

I pel que fa al també municipi costaner del Baix Penedès, Cunit, des de l’Ajuntament es demana molta prudència i evitar la zona litoral durant l’episodi de temporal que es pot allargar fins aquest dimecres.

D’acord amb la informació meteorològica del mateix consistori cunitenc, val a dir que fins aquest dimarts al migdia s’han registrat onades d’entre 4 i 5 metres i que el temporal va en augment. És el primer cop des de l’any 1988 que es registren onades d’aquesta magnitud a Cunit.

El vent registrat a Cunit és de gregal, amb cops de fins a 60 i 75 km/h.

Fins al moment (13h), s’han recollit 35 l/m2 d’aigua, la pluja continuarà i s’esperen quantitats de 75 l/m2 al vespre i nit.

També es demana molta precaució pel perill de caiguda d’arbres en tot el terme. Per qualsevol emergència, trucar a la Policia Local o al 112.

Es poden enviar fotos al 3d8

Tothom que ho vulgui pot enviar al 3d8 fotografies del temporal provocat pel pas de la borrasca Gloria pel Baix Penedès, per correu electrònic (redaccio@el3devuit.cat) o Twitter, amb l’etiqueta #Temporal3d8.

També et pot interessar

Comentaris