L’Alt Penedès participarà en la redacció d’una constitució catalana

Imatge d’arxiu d’un moment de la presentació del procés participatiu iniciat per Debat Constituent
21/01/2020 - 15:26h

Debat Constituent farà dues presentacions a la comarca, on explicarà el procés de participació ciutadana que ha iniciat

L’Entesa de l’Alt Penedès ha presentat aquesta setmana els eixos bàsics de la participació ciutadana que es vol impulsar des de la plataforma Debat Constituent.

L’Entesa de l’Alt Penedès és una de les 52 enteses comarcals que s’han constituït a nivell de territori i es preveu que en els propers mesos arribi a tots els municipis de l’Alt Penedès en forma de grup local.

Des de l’Entesa, Fèlix Simon ha explicat que des del setembre s’està treballant per donar impuls al debat constituent a la comarca i l’objectiu és redactar les bases d’una constitució per a una Catalunya independent que sigui el reflex de les necessitats i desitjos de tot el poble.

El proper pas és impulsar uns debats ciutadans participatius als diferents municipis de la comarca que suposen la fase troncal del projecte de redacció d’una Constitució per a Catalunya i en els que tothom està convidat a expressar la seva opinió.

Els debats que s’impulsaran abordaran set temàtiques diferents i es formularan entre 80 i 90 preguntes que cadascú podrà respondre, de manera telemàtica; els debats seran oberts fins al juny i es podran anar ampliant o modificar opinions al llarg de tot aquest període. També es faran trobades de debat, grups de treball i no es descarta que per fer més enriquidor els debats es puguin ajuntar els de diversos municipis. En el cas de Vilafranca es preveu que els debats arribin a tots els narris de la vila.
Un cop acabat aquest procés es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels debats participatius i els presentarà al Parlament de Catalunya.

Però per arribar a aquest moment, primer cal fer un treball previ i és el que s’està fent ara de tal manera que ja a partir d’ara comencen les presentacions que volen servir per iniciar el debat. A l’Alt Penedès es faran dues presentacions: la primera serà avui divendres a les 20h al Casal d’Entitats 1 d’Octubre de Sant Sadurní i dijous de la setmana que ve, dia 30, es farà a Vilafranca a les 20h amb l’assistència de Lluís Llach, portaveu de la coordinadora de Debat Constituent a Catalunya.

Tot aquell que es vulgui posar en contacte amb l’Entesa de l’Alt Penedès ho pot fer a través del facebook ‘Debat Constituent Alt Penedès’.

També et pot interessar

Comentaris