Renfe reforçarà la seguretat a les estacions del municipi de Calafell

L’estació de trens de Segur de Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
16/01/2020 - 20:00h

La companyia també acorda amb l’Ajuntament de Calafell millorar la seguretat als trens de la línia de la costa

Renfe, com a operadora del servei de Rodalies, s’ha compromès amb l’Ajuntament de Calafell a reforçar la seguretat a les estacions del municipi. Sobretot a la de Segur, la vigilància de la qual s’ha posat en qüestió en les darreres setmanes.

Segons informa l’ajuntament calafellenc, també hi haurà més seguretat als trens de la línia de la costa i dispositius especials amb motiu d’esdeveniments com el Carnaval.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, considera positiva la reunió que l’equip de govern i els responsables de Renfe a Catalunya han mantingut aquest dimecres a l’Ajuntament, segons ha explicat l’administració local aquest dijous.

“Hem constatat el que ja sabíem, és a dir, que la conflictivitat a l’estació de Segur havia baixat moltíssim en el darrer any i mig, però que hi havia algunes qüestions laborals que estaven causant dificultats en el servei de seguretat contractat per Renfe”, ha explicat Ramon Ferré.

La vigilància ja es va restablir quan va saltar la polèmica, fa algunes setmanes, però ara Renfe s’ha compromès a ampliar-la. A hores d’ara, per exemple, ja s’ha garantit que no hi hagi mai un vigilant sol, perquè no quedi fàcilment en inferioritat numèrica.

El reforç es completarà amb una major dotació de vigilància als trens en circulació, ja que part dels problemes que hi ha a la línia passen o comencen més als combois que a les mateixes estacions.

L’Ajuntament de Calafell i Renfe també han acordat una major cooperació entre la Policia Local de Calafell i els serveis i sistemes de seguretat que usa la companyia ferroviària a les estacions. En concret, es compartiran les imatges captades per les càmeres de seguretat de les estacions per facilitar l’actuació policial, bé per actuar directament en cas d’incidències, bé a efectes d’investigació.

També et pot interessar

Comentaris