Calafell tapiarà i tallarà l’aigua i la llum dels immobles ocupats

La Junta Local de Seguretat de Calafell s’ha reunit aquest dijous al matí. (Foto: Ajuntament de Calafell)
16/01/2020 - 16:42h

L’Ajuntament fa setmanes que va començar a actuar a la xarxa d’aigua i ara prendrà mesures amb les empreses elèctriques i els bancs propietaris dels habitatges

L’Ajuntament de Calafell ha celebrat aquest dijous al matí la primera reunió de la Junta Local de Seguretat d’aquest any 2020, que coincideix tot just amb una època en què hi ha hagut nombrosos robatoris en immobles i establiments comercials i els quals han generat alarma social al municipi.

En acabar la reunió, el consistori calafellenc ha anunciat mesures més contundents contra les ocupacions conflictives d’habitatges, després d’uns mesos que ha estat tallant les punxades il·legals a la xarxa de subministrament d’aigua potable.

A partir d’ara, es començarà a tallar les punxades a la llum i ja s’ha parlat amb les companyies elèctriques per coordinar els talls i fer-los a la vegada.

A més, en breu s’iniciaran també converses amb els bancs, propietaris actuals de la major part d’habitatges ocupats, per tal de tapiar les edificacions.

Tot plegat serà per fer front a la xacra de les ocupacions il·legals i que en bona part, segons el consistori calafellenc, poden ser l’origen de molts dels episodis de robatoris al municipi.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha concretat aquestes mesures en acabar la Junta Local de Seguretat i ha explicat que les dades “són clares: Les ocupacions s’han duplicat en els darrers temps i en determinats casos són el focus dels casos delictius d’aquest Nadal”.

Per això, “incrementarem la pressió sobre els okupes conflictius, amb noves mesures a més de les que estàvem aplicant, fins a aconseguir expulsar-los”, segons ha remarcat l’alcalde calafellenc. Ramon Ferré ha posat com a exemple la pressió policial pels robatoris, que el consistori calafellenc ha remarcat que ha fet que les persones identificades en relació a aquests fets hagin abandonat els habitatges que ocupaven i que ja no hi siguin al municipi.

“Amb independència que estan buscats i que la detenció no pot trigar gaire, ja no els tenim aquí”, ha explicat l’alcalde de Calafell, que ha afegit: “Els okupes que queden als edificis en qüestió no apareixen vinculats als robatoris”.

Tot plegat, ha continuat explicant Ramon Ferré, “això indica que hem de continuar prenent mesures de prevenció, per evitar que els immobles que fem que es buidin no tornin a ser ocupats. En tot cas, hem de deixar de ser ‘atractius’ per a nous okupes que puguin venir”,

“Han de saber que aquí no ho trobaran fàcil”, ha conclòs Ferré.

També et pot interessar

Comentaris