El Penedès Marítim reclama que la Generalitat abordi la gratuïtat de la C-32 per al 2020

Els integrants del Penedès Marítim, al final de la reunió d’aquest dimecres a tocar de la carretera C-31 que travessa Calafell.
Ricard Vinyals
15/01/2020 - 20:08h

Els alcaldes i presidents comarcals que integren l’organisme s’han reunit a Calafell i demanaran que la mesura s’inclogui als pressupostos d’aquest any

Els alcaldes i presidents dels consells comarcals que integren el pacte del Penedès Marítim, entre els quals hi ha els del Vendrell, Kenneth Martínez; Calafell, Ramon Ferré; i Cunit, Maria Dolors Carreras; a més de l’alcalde de l’Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans; s’han reunit aquest dimecres a Calafell per consensuar una estratègia política per reclamar a la Generalitat que apliqui importants bonificacions pels peatges de l’autopista C-32 per als usuaris residents al territori del litoral penedesenc.

A més, han abordat la necessària actuació urbanística a la carretera C-31, actualment un punt negre a la xarxa viària del país atès el seu índex d’accidentalitat, sobretot per atropellaments que hi ha hagut en els darrers anys al municipi de Cunit; i també s’ha parlat de reclamar millores a la xarxa de transport públic per ferrocarril.

Al final de la reunió, l’alcalde de Calafell, actuant de portaveu del grup institucional, ha explicat que des del Penedès Marítim es vol aprofitar l’actual moment polític de negociació d’uns nous pressupostos de la Generalitat per reclamar les millores necessàries.

PUBLICITAT

En aquest sentit, Ramon Ferré ha dit d’entrada que “el primer que demanarem és una reunió urgent amb el conseller de Territori i el d’Economia perquè ens atenguin i en aquests propers pressupostos de la Generalitat ja aparegui una proposta per solventar la qüestió de la C-32 i que la Generalitat, realment, aposti per fer unes bonificacions o una acció en aquest sentit”.

“Estem cansats que any rera any, de manera automàtica, se’ns continuïn apujant els peatges i arribi un punt que es facin imparables”, ha dit també Ramon Ferré.

Els descomptes o bonificacions dels quals parlen els integrants del Penedès Marítim serien la gratuïtat del peatge troncal de Cubelles-Cunit per als residents al Baix Penedès i el Garraf i un descompte de fins el 50% a les barreres de Vallcarca (Sitges). “Reclamem una proposta similar a la que es va aconseguir en el seu moment per a l’autopista AP-7 a través del Pacte de Berà”, ha continuat explicant l’alcalde de Calafell.

PUBLICITAT

Ramon Ferré ha volgut incidir també en la necessitat d'”apretar” la Generalitat perquè la C-32 sigui gratuïta o, com a mínim, tingui importants bonificacions per a la gent del territori.

I, si cal, Ferré ha reconegut que en la reunió institucional d’aquest dimecres s’ha parlat de la possibilitat d’endurir les protestes ciutadanes amb “mobilitzacions més contundents” que les que ja hi havia hagut fins el moment en el marc de la demanda d’una millor mobilitat pel territori.

“Aquest problema que patim no és un problema de partits polítics, sinó que és de tot un territori”, ha resumit Ferré, que també ha volgut remarcar que fins el moment no s’ha parlat mai concretament amb els consellers implicats i tampoc no s’ha reclamat de manera explícita la inclusió d’una mesura concreta en els pressupostos, com serà ara el cas.

“L’autopista C-32 ha de ser cada cop més l’alternativa a una C-31 que és una travessia cada vegada més urbana, amb més semàfors i rotondes. Per tant, amb menys velocitat i no fa el paper de carretera que inicialment tenia”, ha continuat l’alcalde calafellenc.

Les millores de la C-31 a Cunit i a Calafell

Pel que fa a la millora pendent de la travessia urbana de la carretera C-31 al seu pas pel municipi de Cunit, el regidor i també conseller comarcal Jaume Casañas ha explicat al final de la reunió que, en principi, es manté el calendari anunciat per la Generalitat a l’Ajuntament de Cunit en el sentit que aquest primer trimestre del 2020 es pugui aprovar el projecte de millora, pel qual ja hi ha disponibilitat pressupostària, i les obres puguin començar després de l’estiu.

Una de les actuacions previstes per a la millora de la seguretat viària i ciutadana en aquest municipi seria evitar la possibilitat que els vianants travessin la carretera per punts no habilitats al pas de les persones.

I a Calafell també “volem continuar amb la proposta de millora de la travessia urbana”, ha conclòs el seu alcalde.

També et pot interessar

Comentaris