PSC i ERC pacten el pressupost de l’Ajuntament de Calafell

Avatar
15/01/2020 - 19:11h

Els socialistes han acceptat les peticions dels republicans per a millores en la seguretat ciutadana

Els grups municipals del PSC i ERC han arribat a un acord sobre el pressupost municipal de l’Ajuntament de Calafell per a aquest any 2020.

Des del consistori calafellenc, governat amb la majoria de govern de 9 regidors socialistes més les dues representants d’En Comú Podem-Calafell i del Partit Popular, Isabel Bou i Maite González, respectivament, es destaca que els republicans han plantejat un seguit de demandes sobre seguretat ciutadana i millora d’espais públics que han estat acceptades pels socialistes.

Amb aquesta entesa, així doncs, ERC votarà a favor del projecte de pressupost, que anirà al ple municipal del proper dijous dia 23 de gener.

PUBLICITAT

L’acord no implica que ERC tingui cap responsabilitat al govern d’11 regidors, però garateix un ampli suport als comptes per a aquest any, atès que hi votaran a favor, com a mínim, 14 dels 21 membres del ple calafellenc.

Més policies i més càmeres de vigilància
D’una banda, l’acord entre el govern i ERC implica que al pressupost de l’Ajuntament de Calafell per al 2020 s’ampliarà la partida econòmica de la Policia Local per tal que se’n pugui incrementar la plantilla. En concret, hi haurà 2 noves places tot l’any, i 5 noves places interines per al reforç d’estiu. A més, es crearan 6 places d’agent cívic, 3 tot l’any i 3 més, als mesos d’estiu.

Els agents cívics descarregaran de feina la Policia Local, en aquelles tasques en què no és imprescindible la seva intervenció, perquè pugui dedicar més efectius a seguretat ciutadana.

A més, segons l’acord fet públic aquest dimecres, el govern municipal calafellenc es compromet a destinar 70.000 euros del capítol d’inversions a la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers i espais públics del municipi.

Finalment, s’ha acordat dedicar 30.000 euros a la reparació i millora del Parc de la Pau, situat al nucli de Segur, just on comença el sector de muntanya. Aquest parc, inaugurat fa prop de dues dècades, necessita una posada al dia, que -segons destaca també l’ajuntament calafellenc- trobarà sortida amb l’acord pressupostari.

Valoracions
El portaveu del grup municipal d’ERC, Carles Martín, explica que “com vam anunciar des de bon començament, la nostra línia a l’Ajuntament ha canviat, però això no impedeix que fem una oposició constructiva; i en tot el que sigui bo per Calafell, allà ens hi trobaran”.

Martín ha dit també que “ara mateix hi ha a Calafell una demanda de seguretat ciutadana molt important i el nostre grup l’ha recollit i l’ha portat a la discussió del pressupost municipal, que és on poden plasmar mesures pràctiques i concretes”.

PUBLICITAT

De la seva banda, l’alcalde calafellenc, Ramon Ferré, ha volgut expressar a ERC l’agraïment pel seu vot favorable al pressupost. “Busquem sumar els màxims suports possibles, perquè hi ha coses que són d’interès de tothom i beneficioses per al municipi, amb independència de sigles”, diu.

Ferré subratlla, finalment: “Compartim amb ERC la preocupació per la problemàtica de la seguretat ciutadana i la voluntat de posar-hi mesures des de l’Ajuntament. Això ha facilitat l’acord pressupostari”.

També et pot interessar

Comentaris